SVIJET BOKSA

Kakav bi to spektakl bio: Svjetski prvak planira egzibicioni meč, u igri Tajson ili jedan od braće Kličko

Već duže vrijeme se nagađa da će se Fjuri predomisliti oko odlaska u penziju, a postoji nekoliko razloga za to

Fjuri s legendom boksa Tajsonom. TWITTER

M. K.

15.6.2022

Svjetski WBC prvak teške kategorije, Tajson Fjuri (Tyson Fury), najavio je penzionisanje nakon velike pobjede protiv Dilijana Vajta (Dillian Whyte), ali ostavio je mogućnost egzibicijskim borbama.

Ovog puta se nije osvrtao na UFC prvaka Fransisa Ngnoua (Francis Ngannou), već na bivšeg svjetskog prvaka Majka Tajsona (Mike Tyson), te na ukrajinske velikane - braću Kličko.

Dao je vrlo zanimljiv intervju za Mirror Sport u kojem bokserskoj publici širom svijeta daje do znanja da je još dovoljno mlad da se bez problema može penzionisati i vratiti u bilo kojem trenutku, prenosi FihgtSite.hr.

- Nikada ne reci nikada povratku u ring. Nije da imam 52 godine, meni su tek 33, ja se mogu vratiti kad god to poželim. Za sada mi je dobro ovako kako je i spreman sam odraditi nekoliko egzibicija. To bi moglo biti protiv Tajsona ili jednog od braće Kličko, mora biti neko ko je poznat medijima. To je nešto što većinu ljudi privlači u posljednje vrijeme, istakao je Fjuri.

Već duže vrijeme se nagađa da će se Fjuri predomisliti oko odlaska u penziju, a postoji nekoliko razloga za to.


Krenimo s time da Fjuri i dalje svakodnevno trenira, a nedavno je imao i verbalno prepucavanje s Džo Džojsom (Joe Joyce). Također se pričalo o tome da Fjuri čeka ishod meča između Džošua (Joshua) i Usika (Usyk) kako bi konačno odlučio hoće li se penzionisati ili ne.

Sada kruži informacija koju prenosi "Daily Mail", a to je da bi se Fjuri trebao boriti s pobjednikom za ujedinjenje svih titula u Saudijskoj Arabiji 17. decembra u Saudijskoj Arabiji, te da će ta vijest službeno biti objavljena iduće sedmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.