REVANŠ U DŽEDI

Bliži se spektakl: Džošua i Usik imali prvo suočavanje nakon okršaja iz 2021.

Službeni datum je 20. august, a lokacija održavanja ovog meča bit će Džedah u Saudijskoj Arabiji

M. K.

Susret Usika i Džošue

Foto: AFP


Dugo se čekala službena potvrda revanša između Entonija Džošue (Anthony Joshua) i Oleksandra Usika (Usyk).

Službeni datum je 20. august, a lokacija održavanja ovog meča bit će Džeda u Saudijskoj Arabiji. 

Džošua puno rizikuje prihvaćanjem instantnog revanša, jer novi poraz mogao bi biti težak udarac na njegovu karijeru.

Ej Džej ipak ne želi bježati od izazova i uz pouzdanje u Boga vjeruje kako će doći do pobjede u revanšu.

- Bog je dobar, čak i u teškim vremenima. Glad je i dalje tu. Kroz teška vremena, ostajemo gladni. Motivacija je velika. I dalje sam na putu ka ujedinjenju titula. Ovo je bio samo mali zastoj na cesti. Fokusirani smo na cilj. Ako je Božja volja, nastupit ću i po treći puta postat ću svjetskim prvakom teške kategorije, rekao je Džošua na konferenciji za medije.

Džošua je sličnu situaciju imao 2019.. Sredinom te godine izgubio je od Endija Ruiza (Andy Ruiz), ali krajem godine revanširao se, također u Saudijskoj Arabiji.

Prisjetio se te situacije i usporedio je s ovom koja ga sad čeka.

- Puno ljudi vidjelo je kako stvari nisu bile na sto posto uoči borbe protiv Ruiza. Što se tiče borbe protiv Usika, on me u određenim rundama baš prebio. Moram prihvatiti poraz kao muškarac. U septembru sam bio loš, a on nije. Moram nam zamijeniti uloge 20. kolovoza. Ne volim komplicirati stvari. Ponekad genijalnost leži u jednostavnosti. Moram zadržati sve jednostavnim i nastaviti se kretati naprijed. Morate biti snažni i prihvatiti poraz kao muškarci. Kad pobijedim, nastavljam ići prema naprijed i zahvalim svima. Onda kada izgubim, morate ostati prisebni. Znao sam da ću se vratiti, objasnio je Džošua.

Džošua i Usik odradili su jučer i prvo suočavanje uoči revanša, a sve je prošlo bez ikakvih tenzija i trzavica između ove dvojice sjajnih teškaša.

Više o temi Anthony Joshua

NA VRH

Podijeli članak na