BILO JE TO 2015.

Fanovi Mekgregora sjećaju se njegovog prvog UFC pojasa: Pogledajte borbu koja budi nostalgiju

Tokom 2015. godine njegova popularnost dosegnula je neke još više nivoe

Legendarni okršaj Mekgregora i Mendeza. PRINTSCREEN

M. K.

22.6.2022

Još 2013. godine i dolaska u UFC, Konor Mekgregor (Conor McGregor) ekspresno je privukao veliku pažnju na sebe.

Ipak, tokom 2015. godine njegova popularnost dosegnula je neke još više nivoe.

Mekgregor se trebao boriti protiv Hosea Alda na UFC 189 eventu, ali tri sedmice uoči eventa, Aldo je otkazao svoj nastup zbog povrede rebra. Uskočio je Čad Mendez (Chad Mendes) kao kasna zamjena, a borba je bila za privremenog prvaka perolake kategorije.

Konor je napokon dobio protivnika koji je prvenstveno hrvač i grappler, a mnogi su se pitali kako će se Irac nositi s takvim protivnikom. Mendez je dobro otvorio meč i napravio je osjetne probleme Mekgregoru tokom prve, ali i početkom druge runde. ''Short notice'' došao je na naplatu drugom polovicom druge runde i Mekgregor je počeo preuzimati inicijativu.

Pred sam kraj druge dionice, Konor je povezao nekoliko dobrih udarac i Mendeza je završio tehničkim nokautom, tri sekunde prije kraja runde. Atmosfera u MGM Grand Areni bila je vrhunska, a Mekgregor se vinuo među same zvijezde, piše FightSite.hr..


Bila je to kulminacija UFC-ovog takozvanog ''International Fight Week (Međunarodni borilačka sedmica)'', a ususret ovogodišnjem International Fight Weeku, UFC nas je odlučio prisjetiti upravo spomenute UFC 189 priredbe.

U videu dugom 11 minuta, UFC je složio svojevrsni ''flashback'' na taj event, a osim borbe Mekgregora i Mendeza, još jedna kultna UFC borba održala se na toj priredbi.

Robi Lojer (Robbie Lawler) i Rori Mekdonald (Rory MacDonald) odradili su svoj drugi međusobni obračun, a radi se o jednoj od najboljih borbi u historiji MMA-a. Lojer je na koncu slavio tehničkim nokautom u petoj rundi, a taj meč debelim slovima upisan je u historiju UFC-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.