NEPRIJATNE SCENE

Kompletan kavez bio je umrljan krvlju poraženog: UFC podsjetio na dan kada je Tsarukian demolirao Alvareza

U drugoj rundi također je uspio doći do rušenja, a laktovima je otvorio lice Alvareza koji je obilno krvario

Tsarukianu je Špancu nanio težak poraz. PRINTSCREEN

M. K.

22.6.2022

Odličan meč u glavnoj borbi večeri čeka nas ovog vikenda na UFC on ESPN 38 priredbi.

Arman Tsarukian (18-2-0, 5-1 UFC) i Mateuš Gamrot (Mateusz Gamrot) (20-1-0, 3-1 UFC) odradit će duel, što će biti meč dvojice ponajvećih potencijala lake kategorije.

Tsarukian trenutno okupira 11. mjesto u poretku izazivača UFC-ove lake kategorije, dok je Gamrot samo jedno mjesto ispod njega. 

Jedini poraz 25-godišnjeg Tsarukiana došao je UFC debiju protiv Islama Makačeva (Makhachev), podsjeća FightSite.hr.

Nakon tri pobjede na bodove, Tsarukian je do prvog prekida unutar UFC-a došao devetom mjesecu protekle godine. Tehničkim nokautom u prvoj je rundi savladao Kristosa Giagosa (Christosa Giagosa), a već u sljedećem nastupu, Arman je došao do još jedne pobjede tehničkim nokautom.

Promocija ga je krajem drugog mjeseca uparila s Džoelom Alvarezom (Joel Alvarez) iz Španije. Alvarez je bio u seriji od četiri uzastopne pobjede, a sve ih je ostvario prekidima.

Ovaj 29-godišnjak čak 16 od ukupno 19 svojih pobjeda upisao je ''submissiona'' i trebao je to biti težak meč za Tsarukiana.

Ispostavilo se da je posao bio lakši od očekivanog. Već od samog početka borbe, Arman je rušio Alvareza i kontrolisao ga je do kraja prve runde. U drugoj rundi također je uspio doći do rušenja, a laktovima je otvorio lice Alvareza koji je obilno krvario. Nemilosrdan je Armenac bio sa svojim ''GNP-om'' i moglo bi se reći da je Alvarez na kraju brutalno pretučen.

Ususret borbi Tsarukiana i Gamrota, UFC nas je odlučio podsjetiti na ponajbolji Armanov nastup u dosadašnjoj karijeri, koji možete pogledati na priloženom videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.