NEOČEKIVAN SUSRET

Američki teškaš hvalio se kako je nokautirao Fjurija, a onda se pored njega stvorio "Kralj cigana"

Još 2019. godine, Fjuri je gostujući za iFL TV prepričao kako je Lovdžoj pričao po dvoranama u Americi da bi nokautirao Fjurija

Fjuri "zaprijetio" Lovdžoju. PRINTSCREEN

M. K.

23.6.2022

Američki bokser teške kategorije Kristofer Lovdžoj (Christopher Lovejoy) (20-1, 20 KO) nije poznato ime široj publici, ali početkom godine pronašao je dobar način za privući pažnju na sebe.

Naime, ovaj 196 centimetara visoki i 140-ak kilograma teški Amerikanac prozvao je Tajsona Fjurija (Tysona Furyja).

- Tajsone, Tajsone, Tajsone. Prozivaš tipove koji se ne žele boriti. Dobro znaš da se Dilijan Vajt ( Dillian Whyte) ne želi boriti. Također jako dobro znaš da će Usik i Džošua (Joshua) odraditi revanš, a nisi niti upleten u tu priču. Bit ću kratak i jasan. Ako se želiš boriti, odradimo to. Nokautirao sam te u Las Vegasu i nokautirat ću te ponovno. Znaš gdje sam i gdje me možeš pronaći. Možemo to odraditi ovog vikenda, sljedećeg mjeseca, nebitno je, poručio je Lovdžoj prvom mjesecu ove godine, putem videa na svojim društvenim mrežama.

Još 2019. godine, Fjuri je gostujući za iFL TV prepričao kako je Lovdžoj pričao po dvoranama u Americi da bi nokautirao Fjurija.

Jednom prilikom odradili su sparing, a Fjuri ga je prema svojim navodima nokautirao u prvoj rundi.

- Rođak mi je rekao: "Želim da ga srušiš u prvoj rundi, lijevim direktom. Možeš ti to". On se zaletio na mene, ja sam eskivirao, udario kontru i '"bum", on je završio na podu, Fjuri je tada prepričao.

Sada je Fjuri ponovo sreo Lovdžoja kojem, čini se, nije bilo baš ugodno.

Društvenim mrežama kruži video u kojem je Fjuri u jednoj od dvorana prišao Lovdžoju i upitao ga o svemu tome, te ga pozvao na obračun.

- Dođi ovdje sutra i saznat ćemo. Imam ovu desnicu za tebe. Jedan udarac bit će dovoljan, rekao je Tajson, a Lovdžoj se smješkao i nije bio naročito rječit.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.