ODLIČNA BORBA

UFC podsjetio svoje fanove kako je Kanonijer laktovima "ugasio" Bransona

Branson je kroz hrvanje i grappling planirao doći do pobjede, dok je Kanonijer trebao imati prednost u stojci

M. K.

Žestoka borba viđena je između Bransona i Kanonijera

Foto: PRINTSCREEN


UFC organizacija  je u sklopu svoje UFC 271 priredbe sredinom februara imao dva zanimljiva, dva jako bitna obračuna u srednjoj kategoriji.

Izrael Adesanija (Israel Adesanya) po drugi put je porazio Roberta Vitakera (Whittaker) i time je odbranio pojas u srednjoj kategoriji, podsjeća FightSite.hr.

Osim njih, bitan meč imali su Džared Kanonijer (Jared Cannonier) i Derek Branson (Brunson). Radilo se o svojevrsnom ''title eliminatoru'', a oba borca nikada u svojoj karijeri nisu se borili za pojas. S obzirom da su obojica 38-godišnjaci, poraz bi značio da vrlo vjerovatno niti neće dočekati ''title shot''.

Bilo je jasno s kakvim će pristupom borci ući u taj meč. Branson je kroz hrvanje i grappling planirao doći do pobjede, dok je Kanonijer trebao imati prednost u stojci. Dobar dio prve runde i jeste odvijao na takav način, ali iznenađenje se dogodilo 20-ak sekundi prije kraja prve runde.

Kanonijer je neoprezno ušao u jednu razmjenu i Branson ga je desnicom poslao na tlo. 

Pokušao je Derek završiti borbu gušenjem, ali Kanonijer je ostao miran i preživio je tešku situaciju. Kako je druga runda odmicala, Kanonijer je dizao tempo, a Branson se ispuhao i bilo je pitanje trenutka kada ćemo vidjeti finiš. Brutalnim udarcima laktom Kanonijer je završio Bransona 31 sekundu prije kraja borbe.

Više o:

UFC Jared Cannonier
NA VRH

Podijeli članak na