BOKS

Kanelo nakon što je dobio žestoke batine od Bivola: Postoji razlog mog poraza

Nisam izgubio radi golfa. Igrao sam golf i prije tri godine pa sam svejedno postao neprikosnoveni prvak svijeta, tako da to definitivno nije razlog, kaže Kanelo

Bivol je bio ubjedljiv protiv Kanela. TWITTER

M. K.

26.6.2022

Sad kad je već prošlo neko izvjesno vrijeme od poraza protiv Dmitrija Bivola, bokser Kanelo (Canelo) se osvrnuo na cjelokupnu situaciju za koju smatra da ga je do tog poraza i dovela.

Neki smatraju da je Kanelo izgubio zbog loših priprema i zato jer je previše vremena provodio na terenu igrajući golf, no sada je za Fight Hub TV opovrgnuo tu činjenicu, prenosi FightSite.hr.

- Nisam izgubio radi golfa. Igrao sam golf i prije tri godine pa sam svejedno postao neprikosnoveni prvak svijeta, tako da to definitivno nije razlog. Postoji jedan drugi razlog, ali ne želim o tome pričati niti davati ikakve izlike. Prebrzo sam se umorio. Nisam mogao trenirati kao inače, ali tako je kako je. Izgubio sam, ali dobit ću još jednu priliku. Nisam postao vegan niti ništa takvoga, nešto drugo je u pitanju. Nisam se pretrenirao, ne želim pričati o tome niti davati ikakve izgovore, kaže Kanelo.


Dmitri Bivol je nadbokser Kanela Alvareza (Canelo) u svakom segmentu borbe, bacio je veći broj udaraca, pogađao je čišće i preciznije, pogađao je bolje u serijama, imao je bolju odbranu i važnije od svega imao je bolju taktiku koje se čitavo vrijeme pridržavao. Boksao je ziheraški, nije se upuštao u razmjene udaraca, nije nasjedao na Kanelove provokacije i pokazao je jednu veliku strpljivost i koncentraciju.

Kanelo je s druge strane skroz promašio taktiku jer se oslanjao samo na snagu udarca i mislio kako je samo pitanje vremena kada će se Rus slomiti, no to se nije dogodilo. Kanelovo taktiziranje se također svelo na to da pogađa snažnim krošeom u Dmitrjjev lijevi biceps nadajući se kako će mu to umanjiti sposobnosti rada prednje ruke, ali u konačnici mu niti to nije urodilo plodom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.