UFC EVENT

Adesanija i Kanonijer sreli se u hotelu, evo kako je prošao njihov kontakt

Adesanija se proteklih godina etablirao kao jedan od najboljih ''P4P'' boraca na svijetu

Kanonijer je prišao Adesaniji i pozdravio se. PRINTSCREEN

M. K.

30.6.2022

Veliki UFC-ov event "UFC 276 priredba" otvorit će sedmi mjesec i održat će se u noći sa subote na nedjelju, a predvodit će ga obračun Izraela Adesanije (Israel Adesanya) i Džareda Kanonijera (Jared Cannonier), javlja FightSite.hr.

Sjajni izi (Izzy) tražit će petu obranu pojasa kojeg drži od desetog mjeseca 2019. godine i pobjede nad Robertom Vitkerom (Whittaker).

Kanonijer je također fizički nevjerovatno moćan borac. Nekoć bucmasti teškaš, već nekoliko godina nevjerovatno je ''izrezani'' borac srednje kategorije i njegova snaga je zastrašujuća. Osjetio je to i Derek Brunson u drugom mjesecu ove godine, a Kanonijer će isti ishod borbe tražiti i protiv Adesanije. Brunsona je nokautirao brutalnim udarcima laktom u drugoj rundi borbe, no protiv Adesanije čeka ga mnogo teži posao.

Adesanija se proteklih godina etablirao kao jedan od najboljih ''P4P'' boraca na svijetu i djeluje nedodirljivo u srednjoj kategoriji.


Oba borca ulaze prepuni samopouzdanja u ovaj meč i najavljuju svoje pobjede, što je uostalom i očekivano. Međutim, određeno osvježenje jeste činjenica kako se niti jedan od njih ne služi neukusnim ''trash talkom''. Adesanija je i prije iskazivao poštovanje Kanonijeru nazivajući ga ''dark horseom'' ove kategorije, a Kanonijer nikad nije bi osoba koja se razbacuje prozivkama.

Sve to odrazilo se i na njihovom susretu u hotelu. Kanonijer je bio u prolazu, a Adesanija je bio zauzet na svom mobitelu. U jednom trenutku pogledi su im se susreli, a Kanonijer je prišao Adesaniji, pružio mu je ruku i pristojno ga pozdravio.

Adesanija je uzvratio, borci su razmijenili par riječi i razišli se bez nepotrebnih tenzija, kako i priliči sportistima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.