UFC EVENT

Nakon okršaja s Volkanovskim, Holovej završio u bolnici

U drugoj rundi Holovej je zaradio gadnu posjekotinu iznad lijevog oka, a ta povreda otežavala mu je borbu sve do samoga kraja

Holovej je zadobio teške povrede lica. TWITTER

M. K.

3.7.2022

Bivši UFC prvak i jedan od najomiljenijih boraca u MMA sportu sada je već po treći puta poražen od Australca.

Nakon dvije vrlo izjednačene borbe u kojima je pobjeda mogla otići na bilo koju stranu, Aleksander Volkanovski je sada konačno potvrdio da je bolji borac i ovaj put uvjerljivo porazio Maksa Holoveja (Max Holloway).

U drugoj rundi Holovej je zaradio gadnu posjekotinu iznad lijevog oka, a ta povreda otežavala mu je borbu sve do samoga kraja. Na kraju je završio sav krvav, a odmah nakon proglašenja pobjednika prevezen je u bolnicu kako bi mu se sanirale ozljede.

Iako je borbu izgubio, Holovej se mora odati priznanje što je barem išao naprijed i riskirao batine za razliku od Kanonijera (Cannonier) koji je izgledao kao da samo želi dočekati sudijsku odluku pa makar izgubio.



- Holovej je apsolutna zvijer. Mislim da sam svima sada pokazao da želim ostati u Oktagonu što je duže moguće. Također želim biti aktivan. Želim se popeti u kategoriju iznad i postati prvak u dvije kategorije. Ko god da osvoji na kraju taj pojas, ja dolazim i borim se protiv njega, izjavio je Volkanovski na pobjedničkom intervjuu ispred Džoa Rogana (Joe Rogan).

Prvak je također zadobio gadnu povredu, smatra da je slomio ruku tokom druge runde. To bi ga moglo odaljiti neko vrijeme od treninga, pa isto tako i od borbi. Tako da će morati proći još neko izvjesno vrijeme prije nego li dobije priliku postati dvostruki šampion.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.