DVA MEČA U NAJAVI

Evropski prvak Iron Puki za "Avaz": Na jesen se nadam borbi za svjetski naslov

Što se tiče oktobra to ćemo morati malo sačekati iz razloga što možda dobijem priliku za svjetsku titulu, rekao nam je Puhalo

Popularni Iron Puki s pojasom evropskog prvaka. FACEBOOK

Piše: M. K.

10.7.2022

Najbolji bh. bokser, Edin Puhalo alias Iron Puki, vrijedno se priprema za mečeva koji ga očekuju u ovoj godini, a jedan dio svojih priprema je odlučio da odradi u Ulcinju.

Podsjetimo, u martu ove godine u Berlinu, Edin je ostvario veliku pobjedu nad njemačkim borcem Nilsom Šmitom (Schmidt), što mu je donijelo titulu prvaka Evrope u IBO verziji, u teškoj kategoriji.

Sada ga očekuje borba krajem ovog mjeseca, a potom i, kako je rekao za portal "Avaza", mnogo veći okršaj na jesen.

- Borim se 30. Jula u Sjevernoj Makedoniji, a protivnik je trebao biti jedan Švicarac, ali je otkazao zbog smrti svog oca prije nekih desetak dana. Sada tražimo drugog protivnika. Mislim da bi trebali uskoro saznati ime, rekao nam je popularni Puki.


Nakon makedonske avanture, Edin se nada borbi u oktobru.

- Što se tiče oktobra to ćemo morati malo sačekati iz razloga što možda dobijem priliku za svjetsku titulu, a ako ne, onda imamo par opcija za odbranu evropske titule ili možda čak napad na još jednu evropsku. Vidjet ćemo šta će od svega biti do kraja augusta. Uglavnom, nešto veliko na jesen spremam, rekao nam je Puhalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.