ANZI

Italijanski bokser hrvatskog porijekla ubijen ispred restorana, otac došao po osvetu, pa izbo dvojicu zaštitara

Kako je novinarima rekao stariji brat ubijenog, Daniel, Leonard je s najboljim prijateljem i njihovim djevojkama izišao u lokal La Bodeguitu

Ubijeni italijanski bokser. TWITTER

M. K.

18.7.2022

Leonardo Muratović (25) iz Aprilije, italijanski profesionalni bokser porijeklom iz Hrvatske, ubodem je nožem u Anziju u nedjelju poslije 2 ujutro, samo jednom, u trbuh, ali taj je ubod bio dovoljan da plavokosi "Viking", kako se prozvao na ringu, izgubi život dok su ga prevozili u najbližu bolnicu, piše Jutarnji list.

Kako je novinarima rekao stariji brat ubijenog, Daniel, Leonard je s najboljim prijateljem i njihovim djevojkama izišao u lokal La Bodeguitu.

Ondje je bilo rječkanja, pa su zaštitari izbacili iz lokala drugu grupu – i Muratovića samoga.

- Izručili su ga ubicama, smatra brat.

Prema tvrdnjama očevidaca, čim je Muratović izišao, druga grupa ga je opkolila, tukla, a jedan od njih ga je i ubio. Zatim su pobjegli, ostavivši žrtvu u lokvi krvi.

Sljedeće jutro policija u Anziju je pozvala na razgovore i članove Muratovićeve porodice, a i svjedoke, među kojima i dvojicu zaštitara. Muratovićev otac, inače teško bolestan, izbo je pred policijskim povjerenstvom nožem obojicu, nanijevši im teške povrede.

Daniel Muratović kaže da je Leonardo prije određenog vremena, nakon ljubavnog razočaranja, otišao rodbini u Hrvatsku.

Vratio se u Italiju kad je doznao da je otac teško obolio. Otac je sada u istražnom zatvoru, a policijska Pokretna četa iz Rima još traga za ubicom njegovog sina i pomagačima ubice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.