EVENT U JAPANU

Daići Abe podsjetio nas je na kultni Pride i jedan od najbrutalnijih nokauta u 2022.

Pobijedio je domaći predstavnik, a Abe ujedno je istakao i kandidaturu za jedan od najbrutalnijih nokauta u ovoj kalendarskoj godini

Nokaut Abea obišao je planetu. PRINTSCREEN

M. K.

1.8.2022

U kultnoj Saitama Super Areni proteklog vikenda u održan je MMA Rizin 37 event.

Japanska promocija nije opravdala očekivanja koja su postavljena kad je promocija započela s radom i zanimanje za njihove evente drastično je opalo, piše FightSite.hr.

Među svim nastupima vrijedi izdvojiti obračun Daićija Abea (11-5-0) i Markosa Jošija de Souze (Marcosa Yoshia de Souze) (9-3-0). Bila je to borba u ‘‘catcweightu‘‘ do 80 kilograma, a završila je sredinom druge runde.

Pobijedio je domaći predstavnik, a Abe ujedno je istakao i kandidaturu za jedan od najbrutalnijih nokauta u ovoj kalendarskoj godini. Bivši UFC-ov borac desnicom je brutalno nokautirao svog protivnika, ali prije nego je sudac uspio prekinuti meč, Abe je podsjetio i na mečeve iz legendarnog Pridea.

"Soccer kickom" pogodio je nokautiranog protivnika u glavu, no treba istaknuti kako uistinu nije bilo potrebe za takvim udarcem. Naravno, Abe se borio sve do sučeva prekida i ovime zapravo nije prekršio pravila.

Abe je tako došao do druge uzastopne pobjede, nakon što je u trećem mjesecu pobijedio Kićija Kunimotoa (Kiichi Kunimoto) na Rizin 34 eventu. Brazilski borac Souza upisao je teški poraz, a to mu je bio prvi nastup nakon drugog mjeseca 2020. godine i pobjede protiv Neta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.