UGOVOR NA ŠEST BORBI

Ahmed Krnjić potpisao za ONE Championship: Veliki iskorak i za mene i za BiH

ONE Championship je, kada uzmemo u obzir sve borilačke sportove, najbolja organizacija na svijetu, a kikboks im je u rangu Gloryja

Krnjić: Prvi nastup sredinom oktobra. Instagram

Piše: E. Ma.

6.8.2022

Bosanskohercegovački kikbokser Ahmed Krnjić pridružit će se jednom od najboljih balkanskih boraca Robertu Soldiću u velikoj azijskoj organizaciji ONE Championship.

Krnjić je jedan od najboljih bosanskohercegovačkih kikboskera, a u ONE Championship odlazi zajedno sa kolegom iz njemačkog UFD Gyma kojeg drže braća Ivan i Tomislav Dijaković.

On je potpisao ugovor na šest mečeva sa ONE Championshipom i tako postao treći Bosanac u ONE Championshipu jer su članovi organizacije već Arijan Sadiković i Denis Purić.

- ONE Championship je, kada uzmemo u obzir sve borilačke sportove, najbolja organizacija na svijetu, a kikboks im je u rangu Gloryja. Ovo je veliki iskorak i za mene, ali i za Bosnu i Hercegovinu - kaže Krnjić.

On je u dosadašnjoj karijeri bio profesionalni prvak Evrope u kategoriji do 88,6 kilograma WAKO pro-asocijacije, osvojio je i titulu teškaškog prvaka SENSHI organizacije.

- Borit ću se u teškoj kategoriji, a prvi nastup bih trebao imati u zagrebačkoj Areni sredinom oktobra i nadam se da će ONE napraviti spektakl - istakao je Krnjić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.