VELTER KATEGORIJA

Bliži se okršaj za prvaka: UFC podsjetio na žestok okršaj Edvardsa i Usmana iz 2015.

Radi se o dvojici boraca koji se dobro poznaju jer već su se obračunali krajem 2015. godine. Tada su obojica bila na počecima svojih UFC karijera

Žestok okršaj su imali dvojica UFC boraca. PRINTSCREEN

M. K.

9.8.2022

Dvanaest dana dijeli nas od nove UFC-ove PPV priredbe.

U glavnoj borbi večeri gledat ćemo obračun za titulu prvaka UFC-ove velter kategorije, a obračunat će se Leon Edvards (Leon Edwards) i prvak Kamaru Usman.

Radi se o dvojici boraca koji se dobro poznaju jer već su se obračunali krajem 2015. godine. Tada su obojica bila na počecima svojih UFC karijera, a slavio je Usman jednoglasnom sudijskom odlukom nakon tri runde zanimljivog meča, piše FightSite.hr.

29-28 na dvije sudijske kartice i 30-27 na jednoj sudijskoj kartici, bio je rezultat u korist Usmana koji je 48 značajnih udaraca ukupno pogodio u cijelom meču, dok je Edvards pogodio 26. Ipak, prve dvije runde bile su jako izjednačene po tom pitanju, a tek u trećoj je Usman uspostavio nešto osjetniju dominaciju. 

Kamaru je tokom meča upisao i šest rušenja kroz ukupno 13 pokušaja te je imao gotovo 11 minuta kontrole.

Puno drukčije Usman je tada izgledao tada, nego u posljednjih nekoliko mečeva. Pod time ne mislimo na njegov fizički izgled, nego na način borbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.