SVIJET BOKSA

Tajson Fjuri odlučio: Na svoj 34. rođendan reći ću "Sretan put!"

Svi su zapravo bili uvjereni kako čeka rasplet revanša između Usika i Džošue (Joshua), ali...

"Kralj cigana" se, ipak, povlači. TWITTER

M. K.

12.8.2022

Još uoči svog posljednjeg nastupa u četvrtom mjesecu ove godine, Tajson Fjuri (Tyson Fury) najavljivao je kako će njegova borba protiv Dilijana Vajta (Dillian Whyte) biti njegova posljednja u profesionalnoj bokserskoj karijeri.

Mnogi mu nisu vjerovali, ali Fjuri je nakon pobjede nastavio s narativom da se povlači, a sada je to, čini se, i potvrdio definitivno, piše FightSite.hr.

Podsjećanja radi, kako je vrijeme odmicalo, Gypsy King je u nekim intervjuima naglašavao kako ipak još uvijek razmišlja te da nije donio konačnu odluku.

Svi su zapravo bili uvjereni kako čeka rasplet revanša između Usika i Džošue (Joshua), ali čini se da pobjednik neće dobiti priliku boksati s Fjurijem.

- Ogromne zahvale svima koji su imali utjecaja na moju karijeru tokom svih ovih godina. Nakon dugih i teških razgovora, konačno sam odlučio povući se. Na svoj 34. rođendan reći ću: Bon Voyage (sretan put). Evo nekoliko osoba koje su me učinili posebnim na ovom putovanju, napisao je Fjuri putem Twittera, a u sljedećem "tvitu" naveo je neke od najbitnijih osoba u svojoj karijeri.

Frenk Voren (Frank Warren), Šugar Hil (Sugar Hill), Džon Fjuri (John Fury) (otac Tysona Furyja), neka su od navedenih imena, a u posebnom "tvitu", Furi se zahvalio ljubavi svog života.

- Oprostite ako sam nekog izostavio, ali previše je ljudi za spomenuti. Ogromno poštovanje ide ka Paris Fjuri (Paris Fury) koja mi je pomogla više nego iko. I najvažnije za kraj, hvala Bogu. Vidimo se na drugoj strani, veliki "dozeri". 2008. - 2022., dodao je Gypsy King.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.