BOKSERSKI SPEKTAKL

Entoni Džošua najavio revanš: Da nije ljevak, Usik ne bi imao šanse protiv mene

Usik je Britanca porazio jednoglasnom odlukom krajem devetog mjeseca prošle godine

Usik i Džošua imaju okršaj naredne subote. GETTY IMAGES

M. K.

16.8.2022

Bliži se revanš između Entonija Džošue (Anthony Joshua) i Oleksandra Usika (Usyk), dvojica ponajboljih teškaša na svijetu obračunat će se u subotu navečer, a Džeda u Saudijskoj Arabiji bit će grad domaćin.

Usik je Britanca porazio jednoglasnom odlukom krajem devetog mjeseca prošle godine, a Džošua je iskoristio klauzulu za instantni revanš, piše FightSite.hr.

WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule branit će Usik u subotu navečer, a u igri će biti i The Ringov pojas koji ostao upražnjen nakon što se Tajson Fjuri (Tyson Fury) umirovio protekle sedmice.

Entoni je u prvom meču deklasiran od strane Usyka i veliki rizik je preuzeo prihvativši revanš. Novi poraz bio bi velik udarac na njegovu karijeru, ali on vjeruje u sebe i želi ušutkati kritičare. Britanski teškaš u razgovoru za Daily Mail istaknuo je kako mu jedna stvar kod Usika stvara najveći problem.

- Moram napraviti određene preinake, jer ljevaci su za mene noćna mora. Garantujem vam, da Usik nije ljevak, razvalio bih ga. Sto posto, rekao je Džošua.

Jako bitna stvar u borilačkim sportovima je i mentalna priprema kao i psihičko stanje samog borca. Džošua smatra kako je jedan od glavnih zadataka njegovog tima da se pobrinu za to tako što će mu složiti adekvatne pripreme.

- To je sve na mom timu. Poštujem svog trenera Roberta Garsiju, ali samopouzdanje mogu dobiti samo na temelju priprema i treninga, pojasnio je Džošua.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.