KARATE

Tri sestre Sipović osigurale plasman za Svjetsko prvenstvo

Na prvom Kupu BiH, koji je ujedno bio i izborni turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i U-21, tri sestre Sipović, koje su članice KK Ippon Sarajevo, osvojile su tri zlatne medalje

Sestre Sipović, sa ocem i trenerom Zijadom, ponovo na najvišem postolju. Avaz

Piše: G. Š.

13.9.2022

Tri sestre Sipović - Nejra, Emina i Edina, osigurale plasman za Svjetsko prvenstvo u karateu, koje će je na programu od 26. do 30. oktobra u turskoj Konji.


Žetva medalja

Na prvom Kupu BiH, koji je ujedno bio i izborni turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i U-21, tri sestre Sipović, koje su članice KK Ippon Sarajevo, osvojile su tri zlatne medalje.

Nejra Sipović je prethodno osigurala svoje mjesto u kategoriji U21 - do 55 kilograma, osvojivši broznanu medalju na Svjetskom kupu u Poreču, ali i bronzanom medaljom za seniore na Mediteranskim Igrama u Alžiru

Emina Sipović je u kategoriji juniorke -59 kilograma izborila drugo mjesto na Evropskom prvenstvu u Češkoj, prvo mjesto na Svjetskoj ligi u Poreču, treće mjesto na Svjetskoj ligi u Limasolu, te je postala najbolja juniorka svijeta s obzirom da je zauzela prvo mjesto na svjetskoj ranking listi. Ovim rezultatima, uključujući i zlatnu medalju sa Kupa, Emina se također plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Treća sestra Sipović - Edina, zlatnom medaljom sa Kupa BiH i petim mjestom sa Svjetske lige u kategoriji kadetkinje do 47 kg, osigurala je nastup na SP.


Prepoznatljiva u svijetu karatea

- Sve tri sestre su dugogodišnje standardne reprezentativke BiH i odavno se nalaze u samom vrhu svjetske i evropske karate scene, te su njihova imena prepoznatljiva u svijetu karatea, saopćeno je iz KK Ipon Sarajevo.

Trener sestara Sipović je njihov otac Zijad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.