BOKSERSKI SPEKTAKL

Potvrđeno: Džošua protiv Fjurija za WBC titulu

Meč bi se trebao održati 3. decembra

Džošua i Fjuri: Dugo najavljivani meč. AGENCIJE

A. V.

13.9.2022

Menadžment britanskog boksera Entonija Džošue (Anthony Joshua) prihvatio je ponudu njegovog sunarodnjaka Tajsona Fjurija (Tyson Fury) za meč, koji bi trebalo da se održi 3. decembra.

Fjuri (34) je prošle sedmice šokirao bokserski svijet, kada je Džošui ponudio šansu da se bori za WBC titulu u teškoj kategoriji, pod uslovom da se borba održi prije isteka 2022. godine.

Džošuin tim je u međuvremenu pristao na Fjurijevu ponudu, između ostalog i o diobi svih prihoda u odnosu 60:40, a u utorak su još dodali da sada čekaju odgovor šampiona.

Sada već niko ne sumnja da će Tajsonov odgovor biti pozitivan i da će konačno doći do sudara dvojice najboljih britanskih teškaša u posljednjoj deceniji, iako su mnogi željeli da gledaju tu borbu pre tri-četiri godine.

- Prihvatili smo sve Fjurijeve uslove i mislimo da bi 3. decembar bio idealan termin. Naravno, poštovat ćemo Tajsonovu odluku, ako on smatra drugačije - stoji u dopisu menadžerske agencije Entonija Džošue.

Još uvijek se ne spominje mjesto gdje bi se borba održala, ali je nekako najrealnije da to bude legendarni Vembli, na kojem je ranije ove godine, pred skoro 100 hiljada navijača, Fjuri nokautirao Dilijana Vajta (Dillian Whyte).

Džošua je nedavno u Džedi i u revanšu poražen od Aleksandra Usika (Oleksandr Usyk), pa mu je ovo dobra šansa da se eventualnom pobedom vrati na veliku scenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.