KIK-BOKS

Najbolji bh. kadeti i juniori idu na Svjetsko prvenstvo

Naša četiri borca zajedno su trenirala posljednjih sedmica i nadamo se da ćemo se iz Italije vratiti barem sa jednom medaljom, rekao je Nermin Bašović

G. Š.

Bašović: Sportisti su najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine

Foto: Avaz


Od 1. do 9. oktobra 2022. godine kik-boks reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će na Svjetskom prvenstvu u za kadete i juniore koje se održava u Italiji. Našu državu predstavljat će 53 borca iz čitave Bosne i Hercegovine. Iz Kantona Sarajevo nastupit će četiri reprezentativca Nuh Hebibović, Tarik Okerić, Faris Aljić i Bilal Hodžić koji dolaze iz Kikboks akademije Ilidža i kluba borilačkih vještina Taekyon iz Sarajeva.

- Kikboks akademija Ilidža i klub borilačkih vještina Taekyon imaju odličnu saradnju. Naša četiri borca zajedno su trenirala posljednjih sedmica i nadamo se da ćemo se iz Italije vratiti barem sa jednom medaljom. Sportisti su najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine i ponosni smo kada smo u prilici da naši članovi na svjetskim i evropskim prvenstvima predstavljaju našu državu - rekao je Nermin Bašović, trener Kik-boks akademije Ilidža koji se na Svjetskom prvenstvu za seniore u Francuskoj 2003. godine okitio zlatnom medaljom i te godine je proglašen za najboljeg sportistu BiH.

Na Svjetskom prvenstvu u Italiji učestvovat će oko 2.500 takmičara iz 62 države. 

NA VRH

Podijeli članak na