NAJBOLJI BH. BOKSER

Iron Puki uspješno prošao vaganje uoči borbe za prvaka Evrope

Edin je imao 89,5, a ukrajinski bokser 86,3 kilograma pa su obojica prošli vagu za kruzer kategoriju

E. Ć.

Puki: Golovaščenko najbolji protivnik protiv kojeg će boksovati

Foto: PR


Najbolji bh. profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, sutra će se boriti za titulu prvaka Evrope u elitnoj svjetskoj diviziji WBA, a danas je u Berlinu održano i službeno vaganje uoči meča.

Naš Puki je još jednom pokazao zavidnu formu, a na vaganju je imao tri kilograma više od svog sutrašnjeg protivnika Romana Golovaščenka. Edin je imao 89,5, a ukrajinski bokser 86,3 kilograma pa su obojica prošli vagu za kruzer kategoriju.

Puki je još jučer na konferenciji za medije izjavio da je Golovaščenko najbolji protivnik protiv kojeg će boksati u svojoj karijeri, ali da je vrijedno radio od maja ove godine i da se osjeća spremnim za novi izazov.

  • Puki: Nada se uspjehu

    Puki: Nada se uspjehu

    Foto: PR


- Ovo je jedan od najvažnijih mečeva u mojoj dosadašnjoj karijeri iz razloga što ponovo boksam za evropsku titulu u jednoj od najjačih organizacija u profesionalnom boksu - WBA. Pored toga, imam najboljeg protivnika do sada, čovjeka koji je dva puta boksao za svjetskog prvaka i znam da neću imati nimalo lagan zadatak, ali sam naporno radio i od maja mjeseca do današnjeg dana sam proveo u kampu i trenažnom procesu. Nadam se da će sve to rezultirati uspjehom i da ću prvi put u historiji BiH osvojiti WBA titulu - rekao je Puki.

Podsjetimo, borba između Pukija i Golovaščenka na programu je sutra u Berlinu s početkom oko 22:00 sata s prijenosom na Face TV.

Više o temi Iron Puki

KRUZER KATEGORIJA
Iron Puki se 8. oktobra bori za evropsku WBA titulu
NA VRH

Podijeli članak na