KIK-BOKS

U nedjelju Memorijal "Braća Bašović": Gledaoci će uživati u šest borbi

Na turniru koji se održava u Domu mladih (KSC Skenderija) učestvovat će najbolji borci iz cijele BiH

Na današnjoj konferenciji za novinare prisutnim su se obratili Džemko, Nermin i Tarik Bašović, Asmar Imamović, te učesnici Neh Hebibović, Džan Ždrale i Benjamin Memija. Avaz

Piše: G. Š.

24.11.2022

U Sarajevu će se u nedjelju, 27. novembra, od 18 sati, održati tradicionalni 20. memorijalni kik-boks turnir "Braća Bašović", u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire ovog borilačkog sporta u BiH. Na turniru koji se održava u Domu mladih (KSC Skenderija) učestvovat će najbolji borci iz cijele BiH.


Tri glavne borbe

Na programu su tri uvodne i tri glavne borbe. U uvodnim borbama borit će se: do 71 kg Mirza Mujanović (Ilidža Sarajevo) - Amar Bureković (KVB Đerzelez Kiseljak), do 63,5 kg Džan Ždrale (Kasper Konjic) - Amar Horozović (Dragon Halifa) i do 91 kg Šefik Hasić (Đerzelez Kiseljak) - Haris Islamović (Ilidža Sarajevo).

U glavnim borbama nastupit će: do 81 kg Benjamin Memija (SuperPro Sarajevo) - Jasko Skalić (KBV Kurto Bihać), do preko 91 kg Ajdin Gadžo (KBS Panter Sarajevo) - Naser Pipić (KBV Isak Zenica) i do 71 kg Nuh Hebibović ( Ilidža Sarajevo) - Nedim Malkoč (KBV Kurto Bihać).

Na današnjoj konferenciji za novinare prisutnim su se obratili Džemko, Nermin i Tarik Bašović, Asmar Imamović, te učesnici Neh Hebibović, Džan Ždrale i Benjamin Memija.


Nastavak tradicije

- Drago mi je što ćemo nastaviti tradiciju. Behudin i Bido Bašović su pioniri borilačkog sporta u BiH i ovo je način da im se barem djelimično zahvalimo i sačuvamo ih od zaborava. Naravno, to ne bi mogli uraditi bez pokrovitelja i prijatelja projekta: BH Telecoma d.d., BH Pošta d.o.o., Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Hotela President. Hvala i svim predstavnicima medija koji informišu javnost o ovoj manifestaciji – rekao je Džemko Bašović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.