BORBA U LONDONU

Škola boksa sjajnog Fjurija: Pobjedio Čisoru i odbranio titulu svjetskog prvaka

Od prve runde "Kralj cigana" je žestoko napao i zasluženo slavio

Fjuri zadao nekoliko žestokih udaraca. AP

Piše: E. Ć.

3.12.2022

Kralj teške kategorije Britanac Tajson Fjuri (Tyson Fury) odbranio je titulu prvaka po WBC-u u meču protiv sunarodnjaka Dereka Čisore. Fjuri je od prve runde dominirao i zadavao teške udarce Čisori, kojeg je sudija morao spašavati prekidom u desetoj rundi.

"Kralj cigana" je nastavio svoj nevjerovatan niz od 34 borbe bez poraza u teškoj kategoriji. Fjuriju je ovo 33. pobjeda, a imao je i jedan remi, dok je Čisori ovo 13. poraz.

Inače, ovo je bio treći duel ove dvojice boraca i treća pobjeda Tajsona Fjurija.

TOK BORBE

Deseta runda: Kraj! Fenomenalni Fjuri je odlično odboksao, te natjerao sudiju da prekine meč i spasi Dereka Čisoru dodatnih batina. 

Deveta runda: Kako Čisora još stoji na nogama? Fjuri je nastavio sa udarcima, desno oko mu je skoro zatvoreno.

Osma runda: I ova runda je donijela samo nastavak dominacije "Kralja cigana". Zadao je nekoliko žestokih udaraca Čisori.

Sedma runda: Fjuri je dobio i sedmu rundu. Čisora ima velikih problema, vidljiva je i masnica ispod oka.

Šesta runda: I ova runda je pripala Fjuriju. Čisora u teškoj situaciji, mora ići na nokaut ukoliko izgubi i narednu rundu.

Peta runda: Fjuri nastavlja zadavati udarce Čisori, koji to sve teže podnosi.

Četvrta runda: Ovo je bila najbolja runda Čisore, uputio je nekoliko udaraca, ali je i u ovoj četvrtini bolji bio Fjuri.

Treća runda: Žestoki napadi Fjurija na startu treće runde. Čisora je u teškoj situaciji. I u ovoj rundi je kralj teške kategorije nastavio sa dominacijom. 

Druga runda: Fjuri je i u ovoj rundi bio bolji. Pri kraju je žestoko napao i bio je blizu da završi ovaj meč. Čisora je bio u teškoj situaciji, ali ga je spasilo zvono.

Prva runda: Kraj prve runde. Fjuri je bio bolji od Čisore. Uputio je nekoliko udaraca kojim je poljuljao svog protivnika. Nekoliko dobrih aperkata "Kralja cigana".

- Počela je borba! 

Borba se održava na stadionu londonskog Totenhema. Sve je spremno za borbu. Završava uvodna ceremonija. Borci su ušli u ring. Zanimljivo da je Fjuri prema ringu išao uz muziku iz popularne serije "Peaky Blinders".

Fjuri se za borbu spremao u dresu fudbalske reprezentacije Engleske. 




Fjuri je neprikosnoveni kralj teške kategorije. U 33 meča ostvario je čak 32 pobjede i jedan remi, dok je njegov večerašnji rival na omjeru od 33 pobjede i 12 poraza.

Inače, "Kralj cigana" je poslije pobjede protiv Dilijana Vajta najavio da se oprašta. Pokušavao je dogovoriti meč sa Entonijem Džošuom, ali je on izgubio od Oleksandra Usika.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.