ODBRANIO TITULU PRVAKA

Fjuri se nakon borbe unio Usiku u lice: "Odradio sam jednog Ukrajinca, sredit ću i tebe"

Pobijedio si bodybuildera (Entonija Džošuu), ali ja nisam bodybuilder, govorio je "Kralj cigana"

Okršaj Usika i Fjurija pored ringa. Screenshot

E. Ć.

4.12.2022

Tajson Fjuri (Tyson Fury) očitao je lekciju boksa sunarodnjaku Britancu Dereku Čisori (Chisora), kojeg je sinoć savladao u deset rundi borbe za WBC-ovu titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

"Kralj cigana" je dominirao od prve do desete runde, te je zasluženo slavio. Nakon meča, Fjuri je imao verbalni okršaj sa Oleksandrom Usikom (Usyk) koji se popeo do ringa. Svi fanovi boksa priželjkuju njihov duel, a da li će do toga doći vidjet ćemo u budućnosti. 

- Pobijedio si bodybuildera (Entonija Džošuu), ali ja nisam bodybuilder. Već sam odradio jednog Ukrajinca Klička, a riješit ću i tebe - rekao je Fjuri Usiku koji je sve vrijeme mirno i hladnokrvno gledao Britanca.

Dok je Fjuri govorio pored ringa se pojavio i Džo Džojs (Joe Joyce), WBO-ov privremeni prvak teške kategorije, a Fjuri je i njega verbalno napao.

Veliki Džo Džojs je ovdje također. Veliki Džo Džojs je ratnik. Dozvoli da ti nešto kažem. Ja sam jedini koji te proziva, zar ne? Svi te se boje. Ako ovaj "mali zec" (Usik) ne želi meč, odradimo nas dvojica borbu na Vembliju - rekao je Fjuri i dodao:

- Idemo Džo Džojs, idemo!


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.