NOGOMET

Ministarstvo Kulture i Sporta KS podržalo Bordo i Plavi klub glavnog grada u Evropskim utakmicama

Avaz.ba

5.7.2017

Sarajevski premijerligaši, FK Sarajevo i FK Željezničar ovog ljeta predstavljati će naš grad, ali i državu Bosnu i Hercegovinu u međunarodnom takmičenju.

Zahvaljujući dobrim nastupima klubova u protekloj sezoni, kako Sarajevo, tako i Željezničar našli su svoje mjesto u kvalifikacijama UEFA Evropske lige. Bordo klub igrati će protiv moldavske Zarije, dok je crnogorska Zeta protivnik Željezničara.

Kako bi dva ponajveća sarajevska kluba uspješno okončali predstojeće sportske i organizacijske izazove, od presudnog značaja je podrška privrednih subjekata i vladajuće strukture. Svakako, klubovi na tom putu imaju jednog izvanrednog partnera, koji je prepoznao napore dva, ponajveća sportska kolektiva u gradu Sarajevu i državi uopće u vidu Ministarstva Kulture i Sporta Kantona Sarajevo.

Ovo ministarstvo, na čelu sa resornim ministrom Mirvadom Kurićem, podržalo je Sarajevo i Željezničar u pripremama evropskih utakmica i zahtjevnih gostovanja, a upravo je zahvaljujući zajedničkom projektu popularizacije fudbala i sporta uopće u Kantonu Sarajevo osvanuo veliki broj reklama i bilborda sa natpisima “Podržimo “Bordo” i “Plave” u Evropi!”.

U narednom periodu klubovi će zajedno sa pomenutim ministarstvo sprovesti još nekoliko promotivnih aktivnosti, a sve s cilljem popularizacije sporta i usmjeravanju mladih ka ispravnim sportskim i životnim vrijednostima.

quote
<p>Koristim priliku da se zahvalim Ministarstvu Kulture i Sporta Kantona Sarajevo, sa resornim ministrom gosp. Kurićem na sjajnoj saradnji i velikoj podršci klubu prije početka evropskih utakmica. Želja nam je da se ovako dobra saradnja nastavi i u budućnosti, jer samo zajedničkim snagama, aktivnostima i projektima možemo kvalitetno raditi na promociji grada Sarajeva, našeg sporta i naših klubova - izjavio je Alen Hujić, šef odbora direktora FK Sarajevo. </p> <p>- Ministarstvo Kulture i Sporta Kantona Sarajevo je partner u kojeg imamo veliko povjerenje i koji daje veliku podršku sportskim kolektivima. Naš klub s ponosom predstavlja grad Sarajevo i državu BiH u evropskim nastupima i nadamo se da ćemo što duže ostati u Evropskoj ligi. Ovom prilikom bih se zahvalio Ministarstvu Kulture i Sporta i ministru Kuriću i premijeru Konakoviću na dosadašnjoj podršci i saradnji koja će se nadam se na obostrano zadovoljstvo nastaviti i u budućnosti - rekao je Mirsad Šiljak direktor FK Željezničar.</p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.