NOGOMET

Šabanović potpisao za FK Sarajevo: Još jedna bordo nada kod Janjoša

Piše: A. S.

20.7.2017

Ugovor sa Fudbalskim klubom Sarejevo potpisao je talentirani junior Akademije bordo tima, Halid Šabanović. 

Kako su potvrdili iz tima s Koševa, Šabanović je potpisao trogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja na dodatne dvije godine.

Presretan sam zbog prilike da budem dio prvog tima Sarajeva. Već dvije godine sam u Akademiji iz koje nosim odlična iskustva i zahvalan sam svojoj porodici, kao i trenerima u Akademiji i osoblju kluba na ukazanoj prilici u prvom timu. Nadam se da ću se svojim radom nametnuti stručnom štabu - rekao je Šabanović nakon potpisivanja ugovora. 

Ovaj talentirani nogometaš rođen je 22. avgusta 1999. u Sarajevu. Podjednako dobro se snalazi na pozicijama bočnih igrača u odbrani, na lijevoj ili desnoj strani te u defanzivnom veznom redu. 

S obzirom na to da je riječ o polivalentnom igraču može se očekivati da će  vrlo brzo dobiti priliku da se nametne trenerz Mehmedu Janjošu. 

- Prije dvije godine smo skautirali Halida i priključi ga generaciji s Nedimom Hadžićem. Trenutno je u Akademiji, ima još godinu dana pravo nastupa za juniore i iza sebe ima dobru sezonu. Standardan je član juniora, pravi je potencijal i vjerujemo da će jako brzo dobiti šansu u prvom timu Sarajeva - kaže o Šabanoviću perspektivni trener u FK Sarajevo.


Pohvale za Šabanovića stigle su i iz FK Sarajevo.

- Našem novom prvotimcu, Halidu Šabanoviću, želimo puno sreće u dresu prvog tima Sarajeva - saopćeno je tima s Koševa.  

Alagić je dodao da uskoro očekuje i poziv za Šabanovića za U-19 reprezentaciju BiH, jer je riječ o jednom jako karakternom, vrijednom i dobrom momku.

- Odlično koristi obje noge. Ima odlične fizičke predispozicije, jedan je od najspremnijih igrača u našoj akademiji - dodao je Alagić.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.