NOGOMET

Hafizović: Teško će nam biti bez Kouadija

Derbi kola: Čelik – Sarajevo

D.J.

26.7.2017

Derbi utakmica drugog kola BH Telecom Premijer lige u nogometu se igra u nedjelju na stadionu Bilino polje sa početkom od 19:30 sati. Zenički „Crno-crveni“ će dočekati ekipu Sarajeva u, prema najavama, fantastičnoj atmosferi pred ispunjenim tribinama.

Podsjećamo da su obje ekipe doživjele poraz na otvaranju sezone. Čelik je izgubio u Banja Luci od Borca (2:0), dok je sa Koševa puni plijen odnijela ekipa Zrinjskog (2:1). Gosti su posljednji put slavili u Zenici u sezoni 2000/01.

Svoju najavu ovog susreta nam je dao Kemal Hafizović, šef stručnog štaba Čelika.

Ovo će biti pravi bosanskohercegovački derbi, bez obzira na mjesto na tabeli i poraze u prvom kolu. Sarajevo će sigurno poduzeti sve da dođe do pobjede kako bi smirli situaciju nakon poraza na domaćem terenu. Naravno, i mi želimo pobijediti.

Kad je igrački kadar u pitanju, još uvijek nam nije stigao certifikat za Germaina Kouadija, za ostale jesu (Vedad Jaganjac, Matej Marković i Bernad Imamović, op.a.). On nam mnogo nedostaje u špicu napada i biće veoma teško ako ne bude igrao. Ali šta je tu je, nadam se da će moji igrači pružiti maksimum i doći do pobjede. – rekao nam je Hafizović a potom poslao apel navijačima oba kluba.

Nadam se da će navijanje biti korektno i bez ikakvih nereda. Pored pobjede Čelika, velika mi je želja i da cijela utakmica protekne u sportskom tonu. –kaže na kraju Hafizović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.