NOGOMET

Juniori Akademije FK Sarajevo osvojili četvrto mjesto na turniru u Pragu

Arhiv

Fena

26.7.2017

Juniori Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo osvojili su četvto mjesto na međunarodnom tuniru "CEE CUP" u Pragu, koji tradicionalno okuplja ponajbolje omladinske ekipe uzrasta do 19 godina iz centralne i istočne Evrope.

U prvoj fazi turnira juniori FK Sarajevo su takmičenje u C-grupi okončali na prvom mjestu. Na početku su remizirali sa FC Nitra (Slovačka), odigravši 0:0, dok su u odlučujućoj utakmici za daljnji plasman pobijedili Leicester City iz Engleske rezultatom 2:0. 

U polufinalu izabranici Dženana Uščuplića upisali su poraz od Evertona (6:0), dok su u utakmici za treće mjesto poraženi od turskog Altinordua sa 2:1.

Juniori FK Sarajevo za pet dana odigrali su četiri izuzetno jake utakmice osvojvši četvrto mjesto u konkurenciji od 12 klubova.

Pored FK Sarajevo na turniru su učestvovali FC Nitra (Slovačka), Leicester City FC (Engleska), Academia Sport (Rumunija), Academy Pandev (Mađarska), Gyori FC (Mađarska), Slavia Prag (Češka Republika), Altinordu (Turska), AC Sparta (Češka Republika), FC Burnley (Engleska), Everton (Engleska) i Prostars FC (Kanada).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.