NOGOMET

Crnkić odlazi, klubu i do 250.000 eura?

Crnkić: Završava turbulentnu epizodu na Koševu

Piše: A. Dr.

27.7.2017

Slučaj “Nermin Crnkić” trebao bi dobiti epilog do kraja sedmice, potvrdio nam je izvor blizak Fudbalskom klubu Sarajevo. Crnkić (25), iako ima ugovor do juna naredne godine, prije petnaestak dana, doslovno je nestao iz koševskog premijerligaša i navodno se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama.  

Manje stresa

Prema našim informacijama, rukovodstvo bordo kluba je u kontaktima s Crnkićem i njegovim menadžerom Demirom Hotićem i očekuje ponudu u narednih nekoliko dana. U Titovoj 38b od transfera Crnkića očekuju između 200.000 i 250.000 eura, a nedavno su odbili ponudu jednog češkog kluba u iznosu od 100.000 eura.

Ukoliko se slučaj “Nermin Crnkić” riješi na ovaj način, sve zainteresirane strane bile bi manje-više zadovoljne. Sarajevu bi ovo bio najveći transfer u ovom prijelaznom roku (za Hamzu Čatakovića su od slovačkog Trenčina dobili, navodno, 120.000 eura) i, za naše prilike, više nego dobra finansijska injekcija.

S druge strane, nakon izuzetno turbulentnih posljednjih nekoliko mjeseci, u kojima je dobivao prijetnje smrću zbog prokockanih prilika u finalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega na Pecari, nakon čega je, sasvim razumljivo, pobjegao s Koševa, pa promašenog penala u prvom pretkolu Evropske lige u duelu sa moldavskom Zarijom (Sarajevo ostalo bez više od 400.000 KM), Crnkić bi se konačno mogao posvetiti fudbalu i svojoj karijeri u klubu u kojem ima manje stresnih situacija nego u bordo klubu.

Revizija ugovora

Istovremeno, Said Husejinović i dalje ne pristaje na reviziju ugovora, što Sarajevo košta dvostruko. Husejinovićeva mjesečna plaća iznosi, navodno, više od 10.000 KM, a “zarađuje” je trenirajući s juniorima. Tako se procjena uprave kluba da će povratak Husejinovića prije godinu biti veliko pojačanje za Sarajevo, pokazala potpuno pogrešnom. Inače, nekadašnji kapiten Sarajeva Sedin Torlak dobio je trenerski posao u Školi fudbala “Asim Ferhatović Hase”.

Vukičević: Žao mi je navijača  

Član šampionske generacije Sarajeva iz 1985. godine, nekada sjajni veznjak Slaviša Vukičević osvrnuo se na dešavanja u klubu s Koševa.

- Žao mi je mog, našeg FK Sarajevo, kao i svih navijača, jer su primorani da gledaju loš fudbal. Sva sreća, brojne TV kuće su nam omogućile da bar malo uživamo u fudbalu i zaboravimo na naša navijačka razočerenja. Ostaje nam nada - napisao je Vukičević na svom profilu na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.