NOGOMET

Jagodić i Krpić najavljuju pobjedu protiv Radnika

Fena/ Miroslav Petrović

Fena

28.7.2017

Fudbaleri Slobode novu sezonu otvorili su porazom protiv Širokog, iako su uoči utakmice bili veoma optimistični, a slične poruke dolaze i s današnje konferencije za novinare pred susret s bijeljinskim Radnikom.

Trener Vlado Jagodić kazao je da sutra očekuje „dijametralno suprotnu utakmicu“ od one na Pecari, a razlog dodatnog optimizma je činjenica da će pravo nastupa imati Sulejman Krpić, Milan Ćulum i Emir Osmanagić. Jedini novi igrač koji još nema pravo nastupa je Zvjezdan Đorđilović.

- Ne odstupam od napadačkog načina igre moje ekipe u cijeloj polusezoni. Bitno je da nemamo povrijeđenih i kažnjenih igrača. Bit će promjena u odnosu na ekipu koja je igrala protiv Širokog, jer svi igrači nisu zadovoljili - izjavio je Jagodić.

Iako naglašava da Radnik ima igrače „koji nas mogu ugroziti“, kaže da u segmentu odbrane njegovi igrači moraju pružiti mnogo više.

- Utakmice s Radnikom uvijek su donosile veliku neizvjesnost. Posljednji put smo ih na Tušnju pobijedili 2:0 i tada se pokazalo kada se na vrijeme postignu golovi, može se poslije utakmica kontrolirati - naglasio je.

Po njegovom mišljenju, Sloboda će preuzeti ulogu favorita i odigrat će tako da na vrijeme postigne dovoljno golova za tri boda.

Najavio je ofanzivnu igru koja bi trebala na otvaranju sezone u Tuzli rezultirati dovoljnim brojem golova za osvajanje tri boda.

- Onima koji sutra dođu na stadion mogu obećati bespoštednu borbu i želju za rezultatom – zaključio je Jagodić, pozvavši navijače da sutra u velikom broju dođu na stadion i podrže igrače Slobode na putu ka prvoj pobjedi.

Navijači „crveno-crnih“ s posebnim zanimanjem očekuju novi debi njihovog miljenika Sulejmana Krpića koji protiv Širokog nije nastupio zbog problema s „papirologijom“.

- S Radnikom uvijek imamo dosta problema. Nadam se da ih sutra neće biti i da će tri boda ostati na Tušnju. Imamo dosta novih igrača i još se uigravamo. Mogu reći da ćemo izaći na teren i pokazati dobru igru i borbenost kako bismo osvojili tri boda - rekao je Krpić.

Susret između Slobode i Radnika igra se sutra na Tušnju od 19.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.