NOGOMET

Repuh: Očekujem maksimalan angažman svih igrača

Fena

29.7.2017

Fudbaleri Sarajeva igrati će sutra utakmicu drugog kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Bordo klub gostovati će sutra Čeliku, a utakmica se igra na stadionu "Bilino Polje" u Zenici.

Očekivanja od predstojećeg susreta prenio je Senad Repuh, član stručnog štaba Bordo kluba.

- Smatram da smo svjesni slabo odigrane utakmice protiv Zrinjskog. To nije način kako Sarajevo treba igrati i sa takvom igrom ne možemo ni očekivati rezultate. Sigurno je da su prije utakmice prvog kola očekivanja bila velika, kako nas, tako i navijača, ali je ispadanje u Evropi ostavilo psihološkog traga na igrače, to se jednostavno vidjelo. Radili smo ove sedmice dosta individualno, naročito na podizanju atmosfere i u Zenicu idemo kao favoriti. Očekujem maksimalan angažman svih igrača i pobjedu, koja bi nam u ovom trenutku bila vjetar u leđa.", rekao je Repuh.

Svjesni smo, rekao je dalje, da je jedna loša sedmica iza nas i trebamo izvući pouke iz grešaka koje smo pravili na terenu i iste ispraviti.

- Nažalost je bilo grešaka, koje smo svi vidjeli i nadam se da takve greške Sarajevo neće ponoviti u nastavku sezone. Sutra imamo priliku da ostvarimo pobjedu, koju ćemo, vjerujem, iskoristiti. Mogu reći da je ekipa trenirala jako dobro u ovoj sedmici - doda je Repuh.  

Istaknuo je da je zdravstvenom stanje igrača bordo tima prije sutrašnje utakmice povoljno.

- Svi igrači su spremni i konkurišu za sastav, što nas raduje u ovom trenutku - zaključio je Repuh.

Utakmica između Čelika i Sarajeva se igra s početkom u 19.30 sati uz direktan TV prenos putem  MOJA TV, saopćeno je iz FK Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.