NOGOMET

Premijer liga: Mulalić očitao lekciju Želji, remi Viteza i Krupe

Jasmin Hadžić

Piše: N. Kr.

29.7.2017

Prve dvije utakmice drugog kola Premijer lige su bile izuzetno efikasne jer je postignuto pet pogodaka.

Veliko iznenađenje su priredili fudbaleri Mladosti na čelu sa novim trenerom, Edisom Mulalićem, koji su savladali Željezničar na svom terenu, dok su Vitez i Krupa odigrali neriješeno.

Mladost je šokirala Plave već u 16. sekundi kada je bivši igrač Želje, Milivoje Lazić, pogodio za vodstvo domaćih. Furiozan početak Mladost je iskoristila novim golom u sedmoj minuti kada je pogodio Aganspahić. Do kraja poluvremena Mladost je mogla postići još koji pogodak, ali sreća je bila saveznik Plavih. U drugom dijelu ista slika na terenu, ali Željo je ipak do kraja utakmice uspio smanjiti rezultat preko Osmankovića. Stoper Željezničara je nakon prekida pogodio u 80. minuti i tako postavio konačan rezultat.

Nakon ovog susreta, Mladost je prva na tabeli Premijer lige sa šest bodova dok su Plavi ostali na tri.

U sljedećem kolu Željo dočekuje Vitez dok će Mladost gostovati Borcu.

U drugom susretu u istom terminu kada se igrao i ovaj, Vitez i Krupa su odigrali uzbudljiv susret. Iako je Krupa bila blagi favorit, domaći su poveli golom Zukića u 2. minuti da bi Krupa izjednačila preko Jašarevića u 62. minuti. Nakon ovog remija Krupa ima dva boda dok je Vitez osvojio svoj prvi bod u ovoj sezoni.

Od 19:30 igraju Sloboda-Radnik a od 20 sati Zrinjski-Široki Brijeg.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.