NOGOMET

Jagodić: Moramo stisnuti redove i nadati se najboljem

Fena/Miroslav Petrović

Fena

4.8.2017

Na otvaranju sezone tuzlanska Sloboda doživjela je dva poraza, nije zabila nijedan gol, a takav start ne pamti se u posljednjih 15 godina.

Na današnjoj konferenciji za novinare Slobode uoči duela protiv Krupe, trener Vlado Jagodić kazao je da ni on u trenerskoj karijeri ne pamti da na početku prvenstva u dvije utakmice njegovi igrači nisu postigli gol. 

- Ni u najgorem scenariju nismo mogli pretpostaviti ovakav početak. Problem je realizacija. Protiv Širokog i Radnika stvorili smo devet čistih prilika, a nijednu nismo iskoristili. Da jesmo samo jednu, danas bi situacija vjerovatno bila drukčija - kazao je Jagodić vidno rezerviran u odnosu na prijašnje susrete s novinarima.

Dodao je da gostovanje kod opasne Krupe, koja je u četiri prošlosezonska susreta s Tuzlacima ostvarila tri ubjedljive pobjede, dolazi u najnezgodnijem trenutku. Posebno zbog plastične podloge na stadionu pokraj Vrbasa, rekao je trener Slobode, ali i dodao da to neće potencirati kako se ne bi stekao dojam da stvara alibi za eventualni neuspjeh. 

- Moramo stisnuti redove i krenuti naprijed. Gradili smo strategiju u prvenstvu na Krpiću i Husiću, ali njih trenutno nema, Krpića zbog kazne, dok je Husić povrijeđen. Svi ostali igrači su na raspolaganju. Moramo pametno nastupiti protiv Krupe, a naravno očekujem povoljan rezultat. No, vidjet ćemo što će na kraju biti - naglasio je strateg "crveno-crnih“.

O sastavu kao i uvijek nije govorio. Jedino je rekao da na raspolaganju ima sve ostale igrače, među kojima i šest stranaca. A s obzirom da u ekipi može prijaviti samo četvoricu, na put će povesti petoricu i na dan utakmice odlučiti koga će izostaviti sa spiska za meč s Krupom. 

U ime igrača govorio je stoper Haris Mehmedagić, koji je kazao da treba zanemariti loš start u prvenstvu i plastičnu podlogu na igralištu Krupe, te pokušati popraviti bodovni saldo.

- Atmosfera u ekipi je jako dobra i smatram da pametnom igrom možemo doći do povoljnog rezultata. Nadam se da ćemo na utakmici odraditi sve kako treba - kaže Mehmedagić.  

Sloboda će sutra otputovati u Krupu na Vrbasu, gdje će odraditi jedan trening, ali u veoma nepovoljnom terminu od 16 sati, što je vrijeme koje je diktirao domaćin.

Tamo će u karantinu ostati do utakmice koja se igra u nedjelju od 17,30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.