NOGOMET

Raspudić: Bojim se suđenja na Grbavici

Avaz.ba

9.8.2017

Kapiten Borca izrazio je bojazan da Banjalučani neće imati fer suđenje protiv Željezničara u subotnjem derbiju četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Uz dužno poštovanje svim ostalim fudbalerima Borca, kapiten Boris Raspudić je "srce i duša" banjalučkog kluba. Komandant odbrane i čovjek koji uz golmana Asmira Avdukića predstavlja glavnu osovinu posljednje linije "Velikana iz Platonove" pred napadačima protivnika. Beskompromisni je borac, a takve igrače navijači svugdje na planeti naprosto obožavaju. Tako je i u Banjaluci gdje je svoju privrženost Borcu nebrojeno puta dokazao - što kroz čekanje i oprost zarađenog novca, ali i kroz putovanja na gostovanja kao običan "Lešinar" sa Starčevice. Gdje god da je u igračkoj karijeri nastupao - od Irana do Bruneja, nikad nije zaboravio ko je i odakle potiče i time je dovijeka kupio sve ljubitelje fudbala u gradu na Vrbasu. 

U razgovoru za Mondo nije krio razočaranje zbog posljednjeg poraza od Mladosti (0:1) na Gradskom stadionu u Banjaluci, ali je i dodao da mora biti zadovoljan s dva trijumfa iz tri utakmice na startu sezone u Premijer ligi BiH. 

- Šest osvojenih bodova iz prva tri meča. Pa i nije loše s obzirom da smo novajlije u prvenstvu. Ipak, protiv Mladosti nismo zaslužili poraz, vjerujem da je najrealniji ishod bio remi s obzirom na sve što se dešavalo u duelu sa ekipom iz Doboja kod Kaknja. Zaslužili smo barem bod sigurno, ali šta je tu je, ne vrijedi sad da kukamo - rekao je Raspudić.

 Prema njegovim riječima, ono što ga posebno raduje je povratak navijača na Gradski stadion, ali i podatak da je Borac sa igračem manje bio kvalitniji rival od izabranika Edisa Mulalića, koji su lideri na tabeli Premijer lige BiH.

- Zadovoljan sam jer smo pokazali kvalitet i karakter protiv Mladosti, koja ni sa igračem više nije mogla da nam ozbiljnije zaprijeti. Da smo izjednačili iz jedanaesterca, siguran sam da bismo uspjeli da preokrenemo i sa 10 fudbalera u polju - rekao je.

Raspudić je dodao i da Borac nije imao sreće protiv Mladosti i da će se promašeni penal, prečka Gorana Galešića ili nedosuđen penal od strane arbitra Admira Šehovića, negdje sigurno vratiti.

- Možda već na sarajevskoj 'Grbavici' u narednom kolu nam se vrati. Negdje hoće sigurno! Željezničara se ne plašimo, u krizi su i moraće da se 'vade' protiv nas. Jedino se bojim 'novih sudijskih grešaka' jer ovaj Borac samo na taj način može da bude pobijeđen. Mnogo mečeva sam odigrao protiv Želje u karijeri, pa se s razlogom plašim da nećemo imati 'fer' suđenje. Ne vjerujem da će nam biti lako, ali sigurno imamo kvalitet da zabilježimo pobjedu i anuliramo ovaj neuspjeh protiv Mladosti - zaključio je Raspudić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.