NOGOMET

Mirsad Ramić: Bez obzira na pobjedu protiv Sarajeva, kontra Širokog i bod bi bio uspjeh

Avaz.ba

10.8.2017

Junak velike pobjede GOŠK-a protiv Sarajeva (1:0) na stadionu “Asim Ferhatović-Hase” protekle nedjelje bio je 24-godišnji Mirsad Ramić.

Ramić je u protekloj sezoni Prve lige Federacije BiH bio prvi strijelac tima iz Gabele sa 17 pogodaka, a zatim je bio na pragu odlaska iz naše zemlje. Ipak, u posljednji tren je postigao dogovor s čelnicima GOŠK-a i ostao u Gabeli, a samo jedna greška odbrane Sarajeva bila je dovoljna da Ramić dokaže svoje kvalitete. Matirao je Pavlovića i postao junak svog tima, te 3. kola Premijer lige BiH. 

- Vidjelo se na terenu da nas je Sarajevo malo podcijenilo, vjerojatno zbog naša dva kiksa. U prva dva kola smo protiv Željezničara zakazali u svim segmentima, dok je protiv Borca bila naša bolja utakmica, ali smo nažalost izgubili. I da smo pobijedili, ne bi bilo nezasluženo - kaže Ramić.

GOŠK se na najvećem bh. stadionu nije samo branio, igrao je otvoreno i čekao svoju priliku. Na kraju i dočekao. 

- Mi smo dali sve od sebe, pokrivali svaki dio terena i bili smo spremni, što se kaže, poginuti jedan za drugog, te nam se to vratilo. Sarajevo je nama pravilo pritisak prvih 20 minuta i znali smo ako izdržimo taj pritisak da će se uvući nervoza i da će navijači Sarajeva zviždati. Tako je i bilo. Šef je rekao da će nam se drugo poluvrijeme otvoriti jedna – dvije prilike i tako je i bilo. Hvala Bogu iskoristili smo je i naravno da sam presretan što sam dao gol Sarajevu - rekao je fudbaler je nosio dres Željezničara.

U Gabelu sada stiže Široki Brijeg. Izabranici Slavena Muse će tražiti nove bodove. 

- Po meni dolazi ekipa koja je možda u najboljoj formi i koja igra napadački fudbal. Sigurno da je Široki Brijeg favorit, ali mi se nećemo predavati i dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede, a i sa remijem bi bili zadovoljni - zaključio je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.