NOGOMET

Salčinović: Za mene su heroji igrači i članovi radne zajednice

J. Hadžić

Piše: D. J.

11.8.2017

U okviru 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH, Čelik će u nedjelju na stadionu Bilino polje dočekati trenutno drugoplasiranu ekipu prvenstva, Radnik iz Bijeljine. Zeničani su doživjeli poraze u prva tri kola i pobjeda u ovom susretu im je imperativ kako bi unijeli mir u svoje redove.

Povratnik u „Crno-crveni“ dres, iskusni veznjak, Fenan Salčinović, vrlo emotivno je najavio ovu utakmicu.

Mislim da nam u ovom trenutku dolazi najgora moguća ekipa. Poznajem njihovog trenera i dosta igrača, odlično su uklopljeni. Mi smo se malo pojačali u svim linijama i dat ćemo svoj maksimum kako bismo po prvi put ove sezone obradovali svoje navijače. Sa ekipom radim zadnjih 10 dana ali to je malo za jednog tridesetogodišnjaka. Takva je situacija i nemamo izbora. Nadam se da ću doprinijeti da se osvoje ti prvi bodovi - kaže Salčinović i dodaje da je katastrofalno što se već drugu godinu u nizu događa rasipanje ekipe.

Svi ti igrači vole Čelik kao i ja, ali morali su otići iz kluba kako bi osigurali svoju egzistenciju i imaju moju punu podršku. Mi smo jedina ekipa u skoro svim nivoima takmičenja u kojoj, niti igrači, a ni članovi radne zajednice četiri mjeseca nisu dobili platu. I oni i dalje igraju i bacaju se na glavu za loptom, treba im se zahvaliti. Ti ljudi su za mene heroji - rekao je na kraju Salčinović.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.