NOGOMET

Adžem: Spremni smo za nova tri boda

Fena

11.8.2017

Derbi 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će odigran u subotu na stadionu Grbavica, gdje Željezničar dočekuje banjalučki Borac.

Fudbaleri Željezničara u ovom meču žele popraviti slab dojam iz prethodne utakmice, kada su na svom terenu s 1:0 savladali ekipu Viteza, nakon što su gosti postigli autogol.

Trener ''plavih'' Admir Adžem na današnjoj konferenciji za medije je naglasio da njegova ekipa spremna osvojiti nova tri boda, te da je protiv Viteza bilo teško igrati jer se ta ekipa na ''Grbavicu'' došla braniti.

- Borac ima dosta iskusnih i neugodnih igrača, ali smatram da mi imamo rješenja za njihovu igru i da možemo doći do pobjede. Protiv Viteza je bilo teško jer nisu imali namjeru da napadnu, a veliki problem u našem fudbalu je pozicioni napad - izjavio je Adžem.

Dodaje da je filozofija Željezničara stvaranje igre, te da se klub prije ili kasnije morao okrenuti tome kako bi uhvatio korak s Evropom.

- Tapkamo u mjestu i došlo je vrijeme da se krene u nešto drugo. Vidim napredak i zbog toga sam optimist. Nastavit ćemo raditi i mislim da će rezultati doći vremenom - rekao je šef struke FK Željezničar.

Novi igrač Željezničara Saša Kajkut naglasio je da će nastojati da opravda povjerenje stručnog štaba i da će dati svoj maksimum da ekipa ostvari što bolje rezulate.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.