NOGOMET

Katastrofa na Koševu: Navijači su se pribojavali ovoga, teški trenuci za FK Sarajevo

Avaz.ba

20.8.2017

Oproštaj od Evrope na prvoj prepreci i samo četiri osvojena boda u prvih pet kola Premijer lige. Katastrofalan je to učinak Sarajeva kojeg će navijači bordo momčadi dugo pamtiti.

Posljednji puta ekipa s Koševa svega četiri boda u prvih pet utakmica je ostvarila na otvaranju sezone 2004./05, prije 13 godina!

Posrtaj je krenuo na samom otvaranju prvenstva kada je bolji bio Zrinjski, a trener Mehmed Janjoš je nakon utakmice podnio ostavku. Na klupi ga je zamijenio Senad Repuh, ali trenerska smjena nije donijela nikakve promjene.

Bordo momčad je tek u drugom kolu slavila na gostovanju kod Čelika, a uslijedili su poraz od GOŠK-a, remi s Mladosti iz Doboja kod Kaknja te na kraju i poraz u derbiju od Željezničara.

Repuh je nakon poraza u vječitom derbiju rekao kako je spreman dati ostavku, ali uprkos trenerskom neiskustvu teško da ga iko može kriviti za ono što se događa u klubu. Problem Sarajeva je mnogo veći i on neće biti riješen sve dok se ne napravi konstruktivan plan o budućnosti kluba.

Navijači bordo tima sinoć su sa koševskih tribina grmili "uprava napolje", a nezadovljstvo je sve veće i veće, pogotovo kada se uzme u obrzir činjenica da je "amidža", vlasnik kluba Vincent Tan, praktično pa digao ruke od FK Sarajevo, koje više ne pravi bombastične transfere i najave, kao ona koju je svojevremeno izvalio Abdulah Ibraković o Sarajevu kao najbolje klubu na Balkanu.

Ta su vremena očito daleko iza navijača bordo tima, pred kojim je teška sezona, puna turbulencija, otkaza i smjena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.