NOGOMET

FK Željezničar najavio gradnju i izgled južne tribine

fkzeljeznicar.ba

Avaz.ba

24.8.2017

U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je vanredna konferencija za medije, na kojoj su se obratili predsjednik Nadzornog odbora, Senad Misimović, direktor, Mirsad Šiljak, generalni sekretar, Amer Duvnjak, te član Upravnog odbora, Almir Hadžiosmanović. FK Željezničar je na konferenciji predstavio izgled buduće južne tribine Stadiona Grbavica.

Medijima se prvo obratio direktor Kluba, Mirsad Šiljak, koji se zahvalio svim medijima na dolasku i praćenju.

– Podsjećanja radi, za samo 18 mjeseci napravili smo nevjerovatne stvari na našem stadionu. Dovoljno je da samo pogledate ovaj Plavi salon kako izgleda sada, a kako je izgledao prije rekonstrukcije zapadne tribine, čega se vi novinari dobro sjećate, a danas ovdje imate vjerovatno najbolje uslove za rad od svih stadiona u BiH. Danas, Grbavica zadovoljava kategoriju dva i ima kapacitet od 13.200 mjesta, što znači da se tu mogu igrati prve dvije runde evropskih takmičenja. Vanredno smo dobili dozvolu da se igra i treće pretkolo sa Bragom, ali to nije trajno rješenje. Nama je i čast što i reprezentacija razmatra Grbavicu za svoj dom - rekao je Mirsad Šiljak.

Potom se prisutnim novinarima obratio generalni sekretar Kluba, Amer Duvnjak, koji je pojasnio komunikaciju FK Željezničar sa UEFA-om.

– U proteklom periodu predstavnici UEFA-e zaduženi za infrastrukturu, izvršili su uvid u Stadion Grbavica u tri navrata. Prilikom svakog dolaska uvjerili su se, da smo u kratkom roku ispunili sve njihove zahtjeve. Imamo odličnu komunikaciju sa predstavnicima UEFA-e te su stekli i određeno povjerenje u naš klub. Kao rezultat toga i odlične organizacije dviju evropskih utakmica, odobrili su nam mogućnost odigravanja i trećeg pretkola evropske lige na Stadionu Grbavica. Eksperti UEFA-e za infrastrukturu su načinili izvještaje koji su podijeljeni u nekoliko segmenata kao što su bezbijednost i sigurnost gledaoca, uslovi za medije, uslovi za službena lica te reflektorska rasvjeta. Ove dragocjene konsultantske usluge iskoristili smo na način, da smo sve zahtjeve implementirali te ćemo i u budućnosti raditi na unaprijeđenje infrastrukture Stadiona Grbavica prema uputama UEFA-e. Mi smo već krenuli sa prikupljanjem ponuda za radove na adaptaciji pojedinih prostorija, a naročito one koje se odnose na rad medija. Pored toga osvježit ćemo galeriju sjeverne tribine, ulaze i renovirat ćemo prostorije koje ćemo koristiti kao vending zonu. Pojedine stavke ćemo lahko riješiti dok druge iziskuju određena veća novčana sredstva. Ove radove će finansirati FK Željezničar iz vlastitih tekućih sredstava, rekao je Amer Duvnjak.

Član Upravnog odbora i vođa dosadašnjih projekata na infrastrukturi Stadiona Grbavica, Almir Hadžiosmanović, podsjetio je sve kako je Grbavica izgledala prije samo 18 mjeseci.

– Treba se prisjetiti na šta je ličio stadion FK Željezničar, mi smo igrali svoje utakmice na Stadionu Koševo. Taj stadion nam je izgledao kao svemirski brod, a danas prilikom kontrole možemo sa sigurnošću tvrditi da se ta dva stadiona ne mogu porediti. Puno je urađeno posla u godinu dana i sve ovo viđeno u proteklih 18 mjeseci, možemo da pokažemo sa pravom šta je urađeno na stadionu. Naši navijači su najbolji i najmnogobrojniji, odazvali su se svim našim akcijama i pokazali da osjećaju ovaj stadion kao svoj dom. Organizacija svih događaja je takva da svaki naš navijač koji dolazi na stadion čuva taj stadion. Poručujemo da smo mi najbolji partner svima koji od ovog žele napraviti nešto kvalitetno - kazao je Almir Hadžiosmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.