NOGOMET

Željezničar u derbiju kola dočekuje Široki Brijeg: Puna Grbavica za nastavak serije

Adžem: Vratila se pobjednička atmosfera

Piše: Z. ŠARIĆ

26.8.2017

Pobjeda protiv Sarajeva u gradskom derbiju na Koševu (1:0) dovela je Željezničar na prvo mjesto tabele Premijer lige. 

Ipak, uzela je i svoj danak, zbog povreda i kartona ekipa će biti veoma oslabljena u novom derbiju, utakmici protiv Širokog Brijega na Grbavici (večeras, 20 sati).

Tri poraza

– Na derbiju smo ostali bez Kemala Osmankovića i Srđana Stanića. Osmanković se povrijedio sam, a Stanić je pretrpio strašan udarac u 9. minuti, i odigrao odlično prvo poluvrijeme, drugo bio pod bolovima. Sinan Ramović je dobio crveni karton, napravio glupost, raspravili smo to. Odranije nema Darka Markovića i Ivana Crnova - rekao je Admir Adžem, trener Željezničara.

Ako je Sarajevo bilo dužnik Želji jer su prošle godine izgubili titulu na Koševu, ništa manje dužan nije ni Široki. U obje utakmice polufinala Kupa su bili bolji, a uz prvenstvenu pobjedu na Pecari, tri puta zaredom su nadigrali Željezničar. 

- Široki Brijeg je protivnik koji nam je uvijek neugodan, posebno u posljednje vrijeme. Neugodni su jer igraju u sistemu igre koji je neobičan za našu ligu.

Taj sistem daje određene prednosti, ali nosi i mane koje ćemo pokušati iskoristiti. Siguran sam da na Grbavicu neće doći da se brane, nego će nas pokušati nadmudriti. Imaju odličan stručni štab i igrački kadar - pun je hvale strateg "Plavih" za protivnika.

Ono što je najbitnije, u klub se ponovo vratila pobjednička atmosfera, a očekuje se da će Grbavica biti puna. Sve je dodatno podgrijala objava da i zvanično kreće izgradnja južne tribine.

Podrška navijača

- Izuzetno bitan faktor bit će navijači, na svim tribinama koji će nam pomoći da pobijedimo. Na derbiju smo mi pobijedili na terenu, a oni su mnogo uvjerljivije pobijedili na tribinama - kaže Adžem.

Umjesto Ramovića, u "vatru" će neko od najmlađih prvotimaca, Anel Šabanadžović ili Denis Žerić. Stanića će na lijevom beku zamijeniti Josip Projić, a Osmankovića na stoperskoj poziciji Daniel Graovac. 

Cijene ulaznica 

Prodaja ulaznica počet će u 12 sati u Fan shopu na stadionu Grbavica. Cijene su 5 KM za južnu tribinu, 10 KM za istočnu, 8 KM za sjevernu i 20 KM za zapadnu.

Od 18 sati ulaznice će se prodavati u kućicama ispred stadiona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.