NOGOMET

Husref Musemić, novi trener ekipe s Koševa: Izaći ćemo iz krize

Musemić: Peti put na klupi Sarajeva

Piše: M. T.

27.8.2017

Nakon dva dana potpune tišine, tokom kojih su navijači Sarajeva s pravom negodovali zbog konfuzije oko izbora novog trenera koji će nakon užasnog starta sezone pokušati izvesti tim s Koševa na pravi put, klub s Koševa jučer se konačno oglasio.  

U zvaničnoj obavijesti koja je lansirana iz Titove, FK Sarajevo je objavio da je za novog trenera imenovan Husref Musemić, pod čijom će palicom bordo tim pokušati prekinuti crni niz. 

Najbolje rješenje

Mada se jedno vrijeme spominjao i Tomas Brdarić, Musemić, kojem je ovo peti mandat na klupi Sarajeva, danima je glasio za najozbiljnijeg kandidata za trenera, no čekalo se zeleno svjetlo većinskog vlasnika.

- Drago nam je zbog postignutog dogovora s Musemićem. Riječ je o stručnjaku koji dobro poznaje kako je raditi u FK Sarajevo i šta bordo-bijeli dres nosi sve sa sobom. Rukovodstvo kluba pružit će Musemiću sve potrebno vrijeme i podršku kako bi realizirao svoj plan s ekipom. Vjerujemo da je on najbolje rješenje u ovom trenutku - rekao je Alen Hujić, šef Borda direktora FK Sarajevo. 

Musemić nije krio svoju radost nakon službenog imenovanja.

- Možda su emocije sada najviše prisutne i drago mi je što sam ponovo tu. Najvažnije je da fokus bude na ekipi, koja je u evidentnoj krizi. Izaći ćemo iz nje što prije. I veće ekipe i klubovi se zadese u jednoj krizi, pa tako i mi. Veoma je bitno da ekipa sutra odradi dobar posao, da pokuša odigrati što bolje, a poslije toga slijedi pauza u prvenstvu, gdje ćemo se međusobno bolje upoznati i imati prostora za rad - rekao je Musemić, osvrnuvši se na trenutnu ekipu Sarajeva:

Prvo Vitez

- Da nisam vjerovao u kvalitet ove ekipe, ne bih prihvatio ovaj posao. Vjerujem da zajedno sa svima u klubu i navijačima možemo ostvariti dobre rezultate i izaći iz ove krize - dodao je Musemić koji je, nakon što je 2013. godine napustio klupu Sarajeva, uspješno vodio Slobodu i Mladost. 

Domaća utakmica protiv Viteza bit će prva službena za Musemića u novom mandatu na trenerskoj klupi Sarajeva, a on će otputovati sutra u Banju Luku kako bi prisustvovao susretu protiv Borca. No, ekipu će voditi dosadašnji pomoćni trener Zijo Švrakić.

Kompletiran sastav stručnog štaba Sarajeva bit će poznat u narednim danima.

Čovjek za titule 

O Musemiću se manje-više sve zna. Kao fudbaler, ovaj stručnjak 1985. godine je sa Sarajevom osvojio naslov prvaka bivše Jugoslavije, dok je kao trener 2005. predvodio tim do trofeja Kupa BiH, a dvije godine poslije i do naslova prvaka BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.