NOGOMET

EKSKLUZIVNO | Iz NSBiH potvrdili za Avaz.ba: "Marš na Drinu" će biti sankcioniran

Piše: A. SOKOLOVIĆ

28.8.2017

Pjesma "Marš na Drinu", koja je puštena s razglasa stadiona u Bonoj Luci, morat će se sankcionirati. Ovakve stvari se ne smiju dopuštati. Posebno one koje imaju nacionalističku konotaciju.

Potvrđeno je to danas našem portalu iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

- Delegat susreta Davor Ristović iz Istočnog Sarajeva u svom izvještaju je naveo šta se sve dešavalo na stadionu, a između ostalog, i da je s razglasa puštena sporna pjesma. Slučaj će preuzeti prvo Takmičarska komisija, koja će proslijediti Disciplinskoj komisija. Ona donosi odluku o kazni, a Fudbalski klub Borac za ovaj propust će sigurno biti sankcioniran - kazali su za Avaz.ba iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Naš portal je došao u posjed i izvještaja delegata Ristovića, koji je podvukao da su su službena lica stigla na vrijeme i da je radni sastanak počeo u zakazanom terminu. Naravno, dotakao se i skandaloznog incidenta sa stadiona.

- Organizacija utakmice po propozicijama takmičenja s propustima zbog korištenja pirotehničkih sredstava od strane domaćih navijača, kao i isticanje transparenata nesportskog sadržaja - napisao je Ristović, a poslije toga je poslao i delegatski izvještaj u kojem je, kako javlja naš izvor iz NSbiH, naveo puštanje sporne pjesme s razglasa.

Podsjetimo, Avaz.ba je sinoć prvi objavio video snimak sa stadiona u Banjoj Luci, gdje je ooči početak utakmice Borac - Sarajevo, dok su se igrači zagrijavati, s razglasa puštena pjesma "Marš na Drinu".

Ovaj skandal i video su prenijeli, između ostalih, i regionalni portali, a portal Index je donio i širu priču "Sarajlije u Banjoj Luci dočekao "Marš na Drinu", a onda im bacili igrača s nosila", u kojem su opisali sve sporne situacije na stadionu Borca.

Ako niste, pogledajte video s pjesmom "Marš na Drinu" koja je puštena u Banjoj Luci:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.