NOGOMET

Željezničar danas igra prijateljski susret protiv Borca u Jelahu

Avaz.ba

30.8.2017

Željezničar će reprezentativnu pauzu iskoristiti za prijateljski susret u Jelahu. 

Plavi će odmjeriti snage sa domaćim Borcem, a utakmica se igra od 17 sati. Pored utakmice, FK Željezničar najavljuje druženje od 14 sati, na Trgu u Jelahu, na kojem će se moći učlaniti u Klub i kupiti artikle iz Fan shopa.

Ovu utakmicu će Borac iskoristiti da napravi svojevrsni spektakl jer će na ovom susretu svečano otvoriti nove tribine. Tribine je Upravni odbor Borca renovirao uz veliku pomoć navijača koji su akcijom “Stolica za FK Borac” prikupili značajna finansijska sredstva. Stadion Šibovi, mjesto današnjeg dvoboja, je u potpunom vlasništvu kluba, te u posljednje vrijeme se mnogo radi na infrastrukturi kako bi stadion bio spreman za eventualni ulazak Borca u viši rang bh. fudbala. 

Borac iz Jelaha je osnovan 1948. godine, a svoj najveći uspjeh je ostvario u sezoni 1989/1999. kada je ušao u tadašnju Republičku ligu. Danas, Borac se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH – Centar, a klub se ponosi kvalitetnim omladinskim selekcijama. 

FK Željezničar u Jelahu, Tešnju i okolnim mjestima ima svoju veliku bazu navijača. Utakmica se igra od 17 sati, a cijene ulaznica su 5 KM, te donatorska ulaznica 10 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.