NOGOMET

FK Sarajevo ostao bez više od 200.000 eura: Direktorica Buljubašić umjesto posla izabrala hrvatsko primorje!?

Piše: A. S.

5.9.2017

Prošle sedmice okončan je prijelazni rok u mnogim evropskim zemljama, a posljednji dani nisu imali značajnog odjeka za premijerligaške klubove.

Tako se čini, ali kada se dublje upustimo u analizu, ipak je bilo burno, naročito u Fudbalskom klubu Sarajevo.

Naime, u posljednjim danima, bordo klub je imao ponudu od kiparskog Apollona za Advana Kadušića u iznosu od 200.000 eura, te je bilo interesovanja za Nermina Crnkića, koji je pobjegao iz kluba prije dva mjeseca, te je boravio po raznim probamama.

Međutim, Sarajevo nije ništa uspjelo da realizira na polju transfera, a glavni razlog toga jeste činjenica, da je generalna direktorica kluba Sabrina Buljubašić, prošle sedmice, dva dana prije kraja prijelaznog roka otišla na more, na godišnji odmor, te nije bila dostupna menadžerima, posrednicima na telefonu.

Nakon odlaska na godišnji odmor, Buljubašić se još nije pojavila na radnom mjestu, a o tome svjedoče brojni neodgovoreni pozivi na njen broj, kao i na klupski, gdje nam je sekreterica kluba samo rekla da direktorica odsustvuje zbog godišnjeg odmora.

Nevjerovatno je da je Sarajevo svega prije nekoliko godina prodavalo igrače po rekordnim ciframa, a danas, generalna direktorica kluba, rođena Tuzlanka Sabrina Buljubašić, umjesto da se bavi svojim poslom, izabrala da ode na more, onda, kada klub može da zaradi ozbiljne novce za bh. prilike.

Pokušali smo kontaktirati i Buljubašić, ali nije odgovarala na naše pozive.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.