NOGOMET

Štićenici 'Mjedenice' posjetili Grbavicu i odgirali meč sa Željezničarom

Fena

6.9.2017

Štićenici JU "Mjedenica" danas su posjetili stadion Grbavica i odigrali revijalnu desetominutnu utakmicu s fudbalerima Željezničara, u organizaciji sarajevskog kluba, USAID-a i Sportskih igara mladih.

FK Željezničar, USAID, uz podršku Sportskih igara mladih poklonima su obradovali štićenike Zavoda "Mjedenica". Klub je osigurao učenicima 50 dresova i deset godišnjih ulaznica za sjevernu tribinu, dok je USAID Zavodu poklonio pet desetogodišnjih ulaznica za istok, te na taj način se pridružio akciji izgradnje tribine na stadionu Grbavica. 

- Ovo je za nas veliki dan. Zahvaljujem USAID-u što su kupili karte za djecu 'Mjedenice'. Kontinurano radimo da tu djecu dovedemo na stadion i da se brinemo o njima - rekao je predsjednik FK Željezničar Vedran Vukotić.

Direktor USAID-a Peter Duffy izjavio je da je ovo zabavan događaj, kao i to da ta ogranizacija već dugi niz godina radi na svemu što je potrebno kako bi osobe s poteškoćama u razvoju imali normalan život u svojoj zajednici.

- Djeca s poteškoćama u razvoju, kao i tipična djeca su veoma ponosni na svoj tim Željezničar. Oduševljeni smo bili kada su nas predstavnici kluba pozvali ovdje- dodao je Duffy. 

Direktor JU "Mjedenica" Semir Hadžić zahvalio je Željezničaru i USAID-u.

- Klub je veliki prijatelj našeg zavoda. Ovaj događaj je od važnosti za inkluziju naše djece u društvene i sportske aktivnosti - zaključio je Hadžić.

Zavod "Mjedenica" je javna ustanova koja se bavi djecom s poteškoćama u psihofizičkom razvoju od predškolskog uzrasta do odrasle dobi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.