NOGOMET

Premijer liga BiH: Željezničar sa igračem manje iz Bijeljine odnio tri boda

Piše: S.Me.

10.9.2017

Željezničar je u okviru sedmog kola Premijer lige BiH odnio gostujuću pobjedu nad ekipom Radnika iz Bjeljine. Pobjedom od 2:0, Željezničar je došao na drugo mjesto tabele sa 16 bodova, odmah iza Zrinjskog koji je prvi sa 18.

Željezničar je sve golove postigao u prvom poluvremenu. Prvi gol je postigao Zajko Zeba u 12. minuti, dok je Zakarić zaključio prvo poluvrijeme drugim golom za svoj tim u 44. minuti.

Drugo poluvrijeme nije donijelo golove ali je utakmica i dalje bila zanimljiva. Domaćini su pokušavali svim raspoloživim sredstvima da postignu gol i tako rezultatski se uključe u meč. No, Željo se dobro branio i nije dozvolio domaćinu da postigne pogodak.

Dženis Beganović je dobio crveni karton u 71. minuti susreta ali ni to domaćinu nije pomoglo da sa igračem više ugroze vodstvo Željezničara, koji je nakraju i priveo susret sa rezultatom iz prvog poluvremena.

Dodajmo još. Krupa je kući dočekala ekipu Mladosti. Ovo je bio meč ekipa iz gornjeg dijela tabele. Pobjedom domaćina rezultatom 3:1, prišli su mladosti na samo bod zaostatka. Strijelac sva tri gola za Krupu bio je Nusmir fajić. Prvi gol je postigao u 12. minuti, drugi u 39. minuti a treći u 72. minuti. Gosti su svoj počasni pogodak postigli u 87. minuti i postavili konačan rezultat ove utakmice od 3:1.


Standings provided by Sofascore LiveScore

FK Radnik B. - FK Željezničar 0:2 [Golovi] by watch-it-now
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.