NOGOMET

Premijer liga BiH: Prekid struje i pobjeda Širokog Brijega nad Borcem

Avaz.ba

10.9.2017

U posljednjem susretu 7. kola Široki je dočekao Borac iz Banja Luke, a na kraju je domaći slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme je ponudilo loš fudbal. Nezanimljiva igra viđena je na obje strane, a dodatni problem su pravili reflektori koji su u dva navrata prekidali utakmicu. Ipak, usprkos lošoj igri domaći tim je postigao gol u 23. minuti. Sjajnu loptu Begonje koristi Dino Ćorić koji lobuje Avdukića za prednost od 1:0.

Početak drugog poluvremena pripada Širokom. Imali su dvije dobre šanse preko Barišića i Josipa Ćorića, a golman Borca Asmir Avdukić je sjajno odbranio. Borac je također krenuo dosta ofanzivnije. Međutim, banjalučki tim je imao mnogo problema u kreiranju prave šanse pred golom Bilobrka. Novi nestanak električne energije uslijedio je u 66. minuti. Elvis Mujić je dosudio penal nakon što je srušen Menalo, a zatim je Pecara ostala u potpunom mraku. Nakon pauze od deset minuta meč je nastavljen, a Čabraja je pogodio s penala za prednost od 2:0.

Borac je imao šanse da se vrati u meč. U prvoj minuti nadoknade je Mirković izašao sam pred Bilobrka, ali je golman Širokog sjajno odbranio i spasio svoj gol. Do kraja je Široki zadržao prednost. Ostalo je 2:0, a Široki je ovom pobjedom došao do 13. boda ove sezone.



NK Široki Brijeg - FK Borac 2:0 [Golovi] by watch-it-now
Standings provided by Sofascore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.