NOGOMET

Đugum: Nisam ni pitao za plaću, došao sam da pomognem

J. Hadžić. Đugum: Jedini se prijavio na konkurs

Piše: D. JURIŠIĆ

12.9.2017

Nogometni klub Čelik od jučer i zvanično ima novog generalnog direktora. Nakon konkursne procedure, koja je urađena po novom Statutu, na mjesto direktora zeničkog premijerligaša stupio je diplomirani ekonomista Ismet Đugum, koji je bio i jedini prijavljeni kandidat na konkursu. 

Jedini kandidat


 
Komisija za primopredaju poslova vršioca dužnosti, koju su sačinjavali Miralem Nalić, Erzet Avdić i Omer Kopić, razriješila je dužnosti dosadašnjeg direktora Adnana Nuhagića i utvrdila da Đugum ispunjava sve zakonske uvjete za poziciju novog generalnog direktora.

- Razlog moje prijave bila je želja da iskoristim znanje iz oblasti ekonomije i prava kako bih pomogao Čeliku da ne ode u stečaj koji se spominje u medijima. Iskreno, mislio sam da me neće ni pozvati na razgovor. Međutim, nakon što su pročitali moju biografiju, obavio sam razgovore u klubu. Nisam postavljao nikakve uvjete niti sam pitao kolika će biti moja plaća. Došao sam da pomognem u okvirima mojih mogućnosti. U klubu sam zatekao članove radne zajednice koji su spremni na rad kako bismo svi osigurali uvjete nogometašima da normalno igraju – rekao je za „Dnevni avaz“ Đugum i dodao kako se nada da će uspjeti ispuniti svoj plan zajedno s ostalim članovima rukovodstva kluba:

- Stavovi predsjednika kluba Jasmina Memiševića su podudarni s mojim. Sada nam slijedi nastavak posla oko potpisivanja reprograma s Poreznom upravom FBiH. Uvjeti nisu jednostavni. Imamo velika zaduženja, ali se nadam da će to biti prevaziđeno uz dobar rad. Ponudit ćemo Zeničanima dobar nogomet – rekao nam je na kraju Đugum.

Radio na stečaju

Novi direktor Čelika iza sebe ima dugogodišnje poslovno iskustvo. Radio je kao komercijalista u „Željezari“, „Premizu“ i RMK „Prometu“, bio je direktor zeničke podružnice „Oprese“ i generalni direktor „Doma štampe Zenica“, a obavljao je i funkciju stečajnog upravnika u „Kiper-transu“ i „Izgradnji-Invest“.

Sad već bivši vršilac dužnosti direktora Adnan Nuhagić u kratkoj izjavi za naš list je rekao da je u svakom trenutku spreman pomoći Čeliku ako za to bude potrebe.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.