NOGOMET

Sarajevske nogometne sudije uselile u novi dom: Brojne zvanice na ceremoniji otvaranja

Piše: (A. S.)

12.9.2017

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo u godini kada obilježava 20 godina svog postojanja i rada, smoglo je snage i uz velika odricanja, trud rukovodstva i pomoć sportskih prijatelja kupilo vlastite prostorije.

Naselje Skenderija, ulica Hamdije Kreševljakovića 7a, adresa je na kojoj će se ubuduće okupljati, educirati, delegirati, analizirati i družiti sarajevski suci.

Potvrdili su to svojim dolaskom na prigodnu ceremoniju otvaranja novih prostorija i u zvaničnom obraćanju predsjednik NSBiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković i direktor Adnan Džemidžić, generalni sekretar NS FBiH Eldin Baković sa članom IO Hamdom Spahićem, predsjednik FSKS Galib Kulovac sa generalnim sekretarom Erminom Čolpom te ostali prisutni gosti, aktivni i počasni članovi Udruženja.

Otvaranje prostorija simbolično je upriličeno baš u terminu kada je nova generacija sudija načinila svoje prve korake u edukaciji i okupila se na prvom predavanju o pravilima nogometne igre sa kojima će se još mnogo godina sretati u svojim prostorijama.

Predsjednik Udruženja Ibrahim Hasanbegović zahvalio se članovima Udruženja koji su svojim angažmanom i redovnim ispunjavanjem obaveza kao i svima koji su na svoj način doprinijeli u realizaciji ovog poduhvata. 

Budućim sudijama ukazao je da imaju historijsku čast i privilegiju prisustvovati prvom predavanju u svojim prostorijama te im poručio da se prema istim odnose i osjećaju kao u vlastitoj kući.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.