NOGOMET

Arapović ponovo u ulozi vatrogasca u Travniku

Arapović: Četvrti put na Piroti

Avaz.ba

13.9.2017

Nakon ostavke trenera Adnana Beganovića, uprava Travnika jučer je dogovorila angažman Husnije Arapovića na mjestu šefa struke.


Ovaj stručnjak je već tri puta vodio Travnik u Premijer ligi i svaki put je „vadio kestenje“ iz vatre, pa je tako i sada. „Veziri“ su nakon šest kola zakovani za dno tabele Prve lige FBiH sa samo dva osvojena boda.  


- Nije mi to neobično. I ranije sam prihvatao Travnik u takvim uvjetima i uvijek smo uspijevali izboriti opstanak. Naravno, neće biti lako jer je start bio slab, ali mislim da ima dovoljno utakmica za bijeg iz opasne zone. Ohrabruje me što je klub dobro organiziran, nemaju većih dugovanja i imaju jasne ciljeve stabilizacije. Dogovorili smo da do polusezone pokušamo napraviti što bolji rezultat, a onda ćemo vidjeti šta dalje - kaže Arapović.

 

Novi-stari trener jučer se na treningu upoznao s ekipom i odlučio zadržati aktuelne saradnike u stručnom štabu, kao i dosadašnjeg trenera Beganovića.


- Nemamo sada vremena eksperimentirati u stručnom štabu. S Beganovićem sam sarađivao i ranije i mislim da treba ostati. Dosta igrača iz sadašnje postave dobro poznajem, ali smatram da se trebamo pojačati jer mnogi nisu odgovorili zadatku. Optimista sam - rekao je Arapović.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.