NOGOMET

Neočekivano pojačanje na Vrbasu: Od Bajerna do Krupe!

Basta: Odigrao 62 utakmice za B tim Bajerna

Piše: S. K.

13.9.2017

Premijerligaš iz Krupe na Vrbasu nalazi se u sjajnoj formi, o čemu najbolje govori podatak da su nanizali tri uzastopna trijumfa te stigli do petog mjesta sa 12 osvojenih bodova. 

A u nastavak šampionata Krupljani će ući još jači jer je u ovu banjalučku mjesnu zajednicu stigao 22-godišnji Rikardo Basta (Riccardo), fudbaler koji je prošao sve omladinske selekcije slavnog Bajerna iz Minhena, te odigrao 62 utakmice za njegov B tim.

Igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a u Krupu je stigao nakon što se oporavio od neugodne povrede zbog koje je jedno vrijeme bio van terena.

- Moj jedini cilj je da igram i to mi je u ovom trenutku zaista najvažnije, pogotovo nakon oporavka od povrede i duže pauze. Došao sam ovdje na poziv rukovodstva Krupe, vidio zaista sjajne uvjete, pogledao nekoliko treninga i mislim da će sve biti u najboljem redu. Da budem iskren, zaista nisam očekivao da ću u BiH zateći nešto ovako. Što se mene tiče, volio bih da ostanem, ali su na potezu moj menadžer i čelnici kluba koji trebaju da nađu zajednički jezik. Nadam se da hoće jer vjerujem da bih ovdje imao šta da pokažem – istakao je Basta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.